Честитка в Narod.bg: КПКОНПИ подпука Денислав Захариев заради леля Валя – тика я за зам.-губернатор на Перник (СНИМКИ)

0 49 453

Одиозният общинар в Перник Денислав Захариев, пробутал половината си рода в листите за вота на 29 октомври, вече е на мушката на КПКОНПИ заради поредното семейно назначение в местната власт, алармира читател на Narod.bg от миньорския град.

Антикорупционната комисия проверява защо одиозният Денислав Захариев, председател на групата на ГЕРБ в ОбС-Перник, е назначил леля си Валя Страхилова – сестра на майка му, на отговорен пост с тлъста заплата.

В качеството си на общински съветник взелият общината под аренда Денислав предложил еднолично и най-безцеремонно леля си Валя да заеме длъжността „финансов контрольор“ на градското дружество „Общински гори“. Принципал на същото дружество е именно Общинският съвет в Перник, тоест, племенникът предлага, назначава и същевременно контролира собствената си леля.

Реклама

Валентина Страхилова заема тази длъжност до ден-днешен, а Захариев от повече от половин година е и председател на ОбС-Перник. За всичките години, през които леля Валя заема длъжността, се входират тримесечни и годишни отчети за своята дейност, както и за дейността на предприятието, като същите са гласувани и приемани от… Общинския съвет на миньорския град, където за нещастие вилнее нелепо ухиленият Денислав.

Проверка показва, че освен престижна длъжност, лелята на Захариев се облажила и с добра заплата. По правилник за длъжността, която заема, се полагат три минимални заплати – т.е., около 2400 лева. Така лелята на практика получава повече от общинските съветници в града, разказва източникът на Narod.bg.

Вече писахме, че топлото и добре платено местенце са недостатъчни за обримчилата властта с роднински назначения фамилия Захариеви.

Изживяващият се като „властелина на Перник“ Денислав сега се опитва да помогне на леля Валя да порасне в йерархията, като заеме длъжността заместник-областен управител, чуди се общинарят пред Narod.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.