Вежди Рашидов нападна московския орел Тодор Тагарев: Махнете мръсните си ръце от лекарите!

2 26 203

Безпрецедентното мълчание на военния министър – московския възпитаник Тодор Тагарев, по порсташката изцепка на съветника му Мустафа Емин в УМБАЛСМ „Пирогов“ предизвика множество коментари. „Труд news” потърси мнението на председателя на 48-ото Народно събрание Вежди Рашидов, който напусна парламента и политиката, но през годините винаги е реагирал много чувствително, стане ли дума за работата, възнагражденията и отношението към медицинските сестри и лекари.

Рашидов припомни, че професионалният път на съпругата му е свързан дълги години с „Пирогов“ и призова здравния министър проф. Христо Хинков да опази гилдията на медиците от подобни безпардонни прояви и в бъдеще.

„Не става дума за един или друг съветник от властта, а за всеки такъв случай. В последните десетина години като че ли се води преднамерена кампания срещу българските лекари и медицински работници. Липсата на държава и държавност позволява безпардонно да бъдат унижавани, заплашвани и дори бити български медици. Това е резултатът от безнаказаната арогантност“, заяви Вежди Рашидов.

Реклама

„За мен това е дъното на морала и разпад на държавността. Става дума за най-хуманната професия в света. Човек се ражда с болка и от люлката до смъртта се нуждае от помощта на лекаря“, посочи още Вежди Рашидов.

„Аз живея с лекарка и много добре познавам всеотдайността и себеуважението в работата в болница като „Пирогов“ и други лечебни заведения, където работят много достойни медици. Тези хора всекидневно спасяват човешки живот, а за благодарност често биват поругавани и оплювани и бити“, заяви председателят на 48-ото НС.

„Смятам, че всеки, който се опитва да унижава достойнството на тези толкова необходими хора, трябва да понесе наказание съгласно закона. Закони има, но ако не се прилагат, това значи, че отсъства държавата“, каза Вежди Рашидов.

И допълни: „Затова призовавам: Оставете лекарите на мира, махнете мръсните си ръце от белите престилки. Поздравявам директора на „Пирогов“, че има смелостта и достойнството да осветли скандалния случай с министерския съветник. Сигурен съм, че заради осветляването ще получи подкрепа от много хора“.

„На здравния министър ще пожелая да опази гилдията, заради която е на този пост и да създаде спокойни условия за работа на медиците без да се поддава на заплахи“, каза пред „Труд news” Вежди Рашидов.

2 Коментара
  1. лорд М казва

    ауууууу само не намесвайте тагарчето ,така го уплаши един…..да го ебе ли искаше да го бъхти ли ,не се разбра ама нежната душа е толкова наранена ….как ще се оправи незнам ….трябва през ден да му леят куршум,и с бронежелетка да ходи дори в леглото да не я сваля за каска да не говорим – направо да му я завинтят в глъвътъ

  2. българин казва

    Браво! Подкрепям

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.