НАГЛОСТ: Синът на топ ченге лапна общински имоти за 35 години без търг и конкурс

3 331 387

Синът на бившия областен полицейски шеф в Харманли ще получи без търг или конкурс право на строеж върху общински терени за 35 години – максималния срок на концесионните договори.

Това става ясно от внесените от ГЕРБ кмета на Харманли Мария Киркова докладни записки за предстоящата сесия на Общински съвет в града. Тя ще се състои на 28 август и в нея на съветниците ще бъде предложено да гласуват безвъзмездно право на строеж за 35 години върху три имота в с. Славяново, пише „За истината“.

Искането е от Александър Цанков, управител на компанията „Бендида холидей“. Той е син на бившия областен полицейски началник в Харманли Ангел Цанков. Доминиращото мнозинство в харманлийския Общински съвет е на ГЕРБ и ДПС и винаги подкрепя безусловно докладните записки, внесени от кмета Мария Киркова, която също е от партията на Бойко Борисов.

Дружеството има предварително съгласие за изграждане на фотоволтаични електроцентрали (ФтЕЦ) върху имотите, които иска от Общината. Единият е с размер 3392 кв. м., вторият – 3 909, а третия 2225 кв. м.

Реклама

За двата имота ще трябва да плати 38 253 лева, а за третия – 11 932 лева право на строеж.

Дружество получи без търг право на ползване върху 1800 кв. м. общински терен в Харманли за 35 години

В друга докладна записка на кмета на Харманли се иска от съветниците да одобрят проект за Подробен устройствен план – за подземна кабелна линия до с. Поляново, където община Харманли миналата година даде без търг или конкурс близо 1700 декара земи на „Грийн Профит“ ЕООД от Минерални бани.

Дружеството от дълги години работи на загуба, но с писмо до общината заяви намерение да плати няколко милиона за право на строеж.

Адресната му регистрация е с. Минерални бани, ул. „Христо Ботев“ 13. Проверка на „За истината“ показа, че там има само необитаема сграда, а съседите й не знаят в нея да е имало фирмен офис.

3 Коментара
  1. Дон Олимарес казва

    Да е жив Бай Ганя,че без него е празен тигана!

  2. Ленски казва

    Е и какво от това, че баща му е бил топ ченге. Това топ ченге е служило на страната а не на чужди интереси и в страната е било къде къде по сигурно от сега да се живее. Типична бай ганьовска завист.

  3. Грамотен казва

    Областен полицейски началник в Харманли?! Че от кога Харманли е област, че да има областен полицейски началник? Защо куцо, кьораво и сакато пише статии, в които се цитират някакви гръмки журналистически проверки, а реално се допускат очевидни фактологически грешки?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.