Narod.bg беше пръв: Васил Божков каца в 15,30 ч.

6 30 667

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков  се връща в България. Божков обяви, че каца в София около 15;30ч. днес. Новината съобщи първо Narod.bg още в сряда.

„Днес се прибирам. След всички пречки, които Гешевата прокуратура и другите инструменти ми създадоха. Ще кацна в София около 15:30.“ написа във фейсбук Васил Божков.      

Реклама

Срещу Божков има 11 обвинения. Основните са, че от януари 2014 г. е ръководил престъпна група за принуда, изнудване, длъжностни престъпления, пране на пари и търговия с влияние, опит за подкуп.

Още на 16 май т.г., намиращият се в Дубай бизнесмен поиска да се върне като защитен свидетел срещу Борисов.  „Наглостта на Борисов отстъпи пред страха му. Има защо да се страхува. Готов съм да се върна в България като защитен свидетел“, написа тогава Божков.  Ден по-рано, бизнесменът, който дълго време не се беше обаждал отдавна от Дубай, обяви във „Фейсбук“ по адрес на Иван Гешев: „Понякога разкаялият се грешник може да бъде по-ценен от светец“. Той направи това минути след брифинга на Гешев, на който тогавашния гл.прокурор отказа да подаде оставка.

Божков живее в Дубай вече трета година и е с повдигнати задочно 20 обвинения по 4 дела. Според прокуратурата по тях са разпитани над 200 свидетели, изпратени са 18 броя европейски заповеди за разследване и молби за правна помощ до 17 държави. Изпратена е и молба до ОАЕ за екстрадицията му, както и още четири молби за правна помощ. Последната – да се яви пред българските разследващи, е от този януари. 

6 Коментара
 1. Цеко от силистренското ВиК казва

  Ей на! И на тоз урод командировката му свърши!

 2. Сигура казва

  Тук ще го приключат и това е 100000000 % сигура

 3. Я ся казва

  Изглежда уплашен дали ще си получи комисионните от селския туризъм…

 4. Татко Петко казва

  После Бойко бил глупав ))) един по един ги избива хаха

 5. Бай Митю казва

  Вярно е, Вие първи го написахте!!! Браво?
  Поздрави

 6. Schatz казва

  Само да попитам, кога ще отразите като пръдне?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.