ЧАДЪР? Прокуратурата засекрети делото за кланата Дебора и кръчмаря Георги Димитров

3 8 173

Районната прокуратура в Стара Загора отказа да отговаря на всякакви въпроси, свързани с делото срещу Георги Николаев Георгиев за обезобразяването на 18-годишната Дебора Михайлова, както и за неговия бос – кръчмарят Георги Гихоров Димитров.

В съобщението на прокуратурата от понеделник беше обявено, че са готови резултатите от тройна комплексна експертиза – ДНК, дактилоскопна и трасологична, но без да се разкриват никакви подробности какво е показало това изследване.

Затова „Сега“ изпрати въпроси до районната прокурорка Таня Димитрова, която е и говорител на институцията. Питанията бяха какво е изследвано с тази експертиза и какви са изводите от нея, дали се чакат резултати и от други експертизи?

Ако да – какви експертизи, на какво, и има ли прогнозен срок за приключването им. Също така беше попитано дали предстоят други процесуално-следствени действия, преди разследването да бъде прието за приключено от прокуратурата. След три дни размисъл, вчера, дойде и отговорът, подписан от Димитрова: „На основание чл. 198 от НПК наблюдаващият прокурор не разрешава разгласяване на информация от разследването“.

Още в понеделник сайтът „За истината“ съобщи, че въпросната ДНК експертизата не е открила биологичен материал от Дебора, включително и кръв, по дрехите на обвиняемия. Намереният на мястото на престъплението отпечатък от обувка в кръвта по земята не е на Николаев, сочи още публикацията, цитирайки свои анонимни източници. До момента Районната прокуратура не е опровергала тези твърдения.

Реклама

В началото на седмицата Районната прокуратура в Стара Загора обедини двете разследвания, водени срещу 26-годишния мъж.

Беше съобщено, че до обединяването на делата се е стигнало, след като прокурорите анализирали събраните доказателства от разпити на свидетели, включително допълнителния разпит на пострадала, писмени доказателства, включително допълнителна съдебномедицинска документация, представена от адвоката на Дебора, заключенията по комплексната петорна съдебномедицинска експертиза, техническа, тройна комплексна експертиза – ДНК, дактилоскопна и трасологична.

Прокуратурата подробно информира за резултата от медицинската експертиза, но не разкри какво е показала ДНК експертизата.

„За истината“ цитира съдебни лекари, че не винаги по всяко петно от кръв може да се направи ДНК експертиза. Причината е, че трябва да бъдат намерени клетки с ядро.

Прокуратурата съобщи вчера, че Николаев ще има три обвинения по обединеното дело – принуда, закана с убийство и две средни телесни повреди, причинени с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Очакваше се новите обвинения да бъдат предявени до края на тази седмица.

Случаят, първоначално неглижиран от прокуратурата, изправи на нокти обществото с бруталността си, след като близките на жертвата се обърнаха към медиите, че Николаев е пуснат на свобода, а телесната повреда на Дебора – определена като „лека“. Последваха спешни промени в закона за домашното насилие и Наказателния кодекс, а заместник-окръжният прокурор на Стара Загора Георги Видев беше разжалван.

3 Коментара
 1. Кенеф 0000 казва

  Тоз шегаджия Бобито къде го намерихте бе?

  Недай си Боже някой дубльор да го засенчи..

  Ще го одере жив…

 2. БАРДАК казва

  Само дето НЕСЪМНЕНО сте черни братоубийци, а светлината остава някъде по върховете….

 3. Кенеф 0000 казва

  Защо са привързани към управлението на Тодор Живков и неговата номенклатура?
  За бай Тодар трудът все още беше от значение. България процъфтяваше.

  Той просто ги правеше герои на социалистическия труд.

  След неговата кончина са реабилитирани всички предатели, мръсници и братоубийци. Включително и предателите от концлагерите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.