Само в Narod.bg: Съдията на Пепи Еврото безчинства в Темида, защото подписал обиска в Президентството, подпалил България

3 15 403

Скандалният съдия Андон Миталов е магистратът, с чийто подпис се случи безпрецедентната атака срещу Президентството, стъписал България на 9 юли 2020 г., научи ексклузивно Narod.bg. Миталов, наричан „съдията на Пепи Еврото“, е оставен на работа и в момента продължава да „правораздава“ именно защото е разписал обиска на „Дондуков“ 2, от който тръгнаха едни от най-масовите протести срещу властта в новата история на България, продължили над 5 месеца.

Поводът за директната атака срещу хората на Румен Радев, приключила с неговия вдигнат юмрук, превърнал се в символ на битката с политическата мафия, бяха две разследвания – за теч на секретна информация и за търговия с влияние.

Както само Narod.bg съобщи преди дни, дясната ръка на бившия главен прокурор Иван Гешев в закрития Спецсъд – съдия Андон Миталов, продължава да деребейства в съда. Удареният от САЩ по списъка за корупция „Магнитски“ съдия все още работи, при това води ключови дела съвместно с прокурора Дилян Деянов, обвинен преди дни по казуса „Осемте джуджета“.

Реклама

Миталов доби широка популярност през ноември 2019, когато разреши обвиненият в шпионска дейност председател на сдружение „Русофили“ Николай Малинов да напусне България и да отиде в Москва. Там Малинов бе награден с орден лично от руския президент Владимир Путин.

След това САЩ обявиха магистрата за „корумпиран“, което у нас бе разтълкувано като „много тежък удар за всички и за имиджа на Специализирания наказателен съд“, призна тогавашната му шефка Мариета Райкова.

На 5 февруари 2020-а държавният секретар на САЩ Майк Помпейо излезе с изявление, че „Миталов е участвал в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България“. Ден по-рано американското посолство анонсира, че има доказателства, които уличават българин в корупция.

Случаят с Миталов бе анонсиран като „ясен“ от бившия вече посланика на САЩ в София Херо Мустафа. Очакванията бяха да има и други „корумпирани“, които да допълнят американския списък.

3 Коментара
 1. Я ся казва

  Той Херо да не замина за Канада да хвали Киро..?

 2. Джигити казва

  Той тоя Херо тамън понаучи български и айдее – изстреляха го!
  Виж Джеймс Баучер си говореше на чист английски!

 3. Со керез казва

  Този индивид от кой катун е излязъл?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.