Палавият Иван Шишков се пуска за кмет на София: Президентът ще ме подкрепи

2 8 215

Много ясно, че имам желание да се кандидатирам за кмет на София, да помогна за града. За да го направя, трябва да намеря начин да имам общински съветници. Проблемът е, че не искам да бъда кандидат на определена политическа формация, а да бъда експерт. Това заяви бившият регионален министър в служебното правителство архитект Иван Шишков пред NOVA NEWS.

Както Narod.bg разкри, докато бе министър от МРРБ имало масови бягства на служителки, изплашени от нестихващия му любовен мерак.

По думите му кандидатурата му за кмет на София е възпрепятствана от юридически пречки. „Един независим кандидат не може да има общински съветници, а моето желание е да мога да помогна градът да придобие по-различен облик.

Искам честно и експертно управление на София, ще се кандидатирам, ако това бъде гарантирано. Има експерти и специалисти, с които съм работил и са готови да застанат до мен“, коментира той.

Реклама

Според него вероятно президентът Радев ще окаже подкрепата си за негова кандидатура за столичен кмет. По време на двете служебни правителства, назначени от президента Румен Радев през 2021 година, Шишков бе съветник и заместник-министър в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

От 2 август 2022 година стана служебен министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на Гълъб Донев. „Едно участие от моя страна може да бъде облечено политически, затова се колебая дали да го направя. Не бих искал да хвърлям допълнителни неясноти, кандидат-кметът трябва да бъде експертно лице, не политическо. Сред приоритетите ми е инфраструктурата на София“, подчерта Шишков.

Строежът на магистрали

„Управляващата коалиция се нарича Продължаваме с ГЕРБ. Регионалният министър се опитва да защити ГЕРБ. Спазвали сме утвърдената методика на Института за пътища.

Сигнализирал съм прокуратурата за Северна скоростна тангента, поръчан е лицензиран скенер от Хърватия. Пробите са взети по всички изисквания – на всеки 200 метра. Станахме заложници на инхаус процедурите, възлагани от ГЕРБ.

Превъзлаганията са се случвали по тяхно време, а не при служебния кабинет. Всички недъзи се опитват да припишат на служебното правителство“, заяви бившият министър.

2 Коментара
  1. No comment! казва

    Ha- ha-ha!

  2. Аха казва

    Ей, Шишко:) На кметския стол съвсем ще се освиниш. И си мий косата, ясно:)

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.