Кирил и Асен в шок! „Промяната“ се разпада

1 16 543

Разпад, разкол и война в самото сърце на „Продължаваме промяната” се наблюдава по места заради подредбата на листите за общински съвет, потвърди „Уикенд” новината на Narod.bg от 14 август. Скандалът, разтресъл Бургас преди броени дни с двете листи за общински съветници, е само върхът на айсберга от конфликти, разтресли структурите на провалената партия на Кирил Петков и Асен Василев, разкриват запознати.

В морския град заради неуредици и уж случайно подредени по определен начин имена трима от местната структура си направиха самоотвод и обявиха, че напускат партията – д-р Асен Пенев, издателят Росен Топкаров и предприемачът Мартин Хлебаров.

Оправданията на централата в партията, че листата в Бургас е била объркана и тримата щели да запазят призовите си места, не помогна и те напуснаха с гръм и трясък. Мълвата носи, че депутатът Настимир Ананиев се погрижил за скандала и разрива, като се опитал да набута на челна позиция д-р Мартин Кръстев, стоматолог от Пловдив, но това не се харесало на останалите бургазлии от ПП, за което съобщи първо Narod.bg.

Въпреки че през май единодушно именно Кръстев бе избран за лидер на бургаската структура на „Промяната”, на фона на реденето на листи изведнъж докторът се оказал не особено харесван от партийците в морския град.

Реклама

Ситуацията обаче не е по-различна в другите областни градове, където местните феодали на ПП имали съвсем различни цели от тези на партийната централа в столицата, научи още „Уикенд”.

В Ловеч, където кандидат за кмет ще е Иван Арабаджиев, се говори, че ще е чудо, ако той успее да отиде дори до втори тур. Затова и битката за подредба на листата за местен парламент се водела изключително непочтено – с уговорки с ГЕРБ, признаха пред наш репортер от партията на Бойко Борисов.

В София нямат никаква представа за интригите по места, които кандидатите на „Промяната” са принудени или искат да правят не само с хората на Борисов, но и с „кръвни” врагове на партията, което щяло да доведе до напускания на избрани от Кирил и Асен фаворити, недоволни от крайния резултат.

В Русе назрява същата ситуация, тъй като от централата на ПП в столицата искат Рена Стефанова да е кандидат-кмет, но не желаят опекуна й – бившият министър на транспорта Николай Събев да реди листите, както пожелае, което той обещавал наляво и надясно на алчни за власт русенци.

Сагата с подредбата на листите по места се усложнява и от факта, че десните и ПП ще се явят заедно на изборите в някои от градовете, а така битката за това кои да са в първата петица по подредба ставали още по-сериозни, вайкат се от управляващото мнозинство.

1 Коментар
  1. касандра казва

    киро жабата и оня с очите според мен ги чака радостно бъдеще ,с този кандидат в Бургас този пълен охо-бохо и кака пепа чистачката от входа ще спечели избора в града.кики вместо да зарежда фурната на косматата да беше се хванал с партийните въпроси ,че станаха за ташак на цялата страна,като добавиш и записите на Руди …..осветляването на галиту от посолството……клякането пред герб…един кур ще спечелят на изборите както казва бай колю ЖПеца- виден политически наблюдател но това няма да е нищо в сръвнение на рестото което лицето НИКОГА няма да забрави да им върне

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.