ЖЕГА: Иван Гешев скрил дъщерите и жена си при генерали в Тел Авив

3 12 121

Генерали и висши служители на израелските служби ще са източник на финансите и пиар-успеха на бившия главен прокурор Иван Гешев и сдружението му „Справедливост за България”, научи „Уикенд”. От известно време Гешев се оглеждал не към Америка, както се говореше за финансиране на формацията му, а към Тел Авив, откъдето се надявал да получи подкрепа и рамо за участието си във властта, каквито заявки дава.

Наскоро бившият главен прокурор се приобщил и към Федерацията на ционистите в България, с чиито членове почел паметта на загиналите на летище „Сарафово”, израелски туристи и български шофьор през 2012 г. Именно по покана на федерацията бившият главен прокурор успя да си уреди и заминаване в САЩ, където също отправил апел за финансова помощ за бъдещите си изяви като политик, твърдят източниците.

Връзките на Гешев с Тел Авив са много сериозни и именно чрез познати служители на тамошните силови структури бившият главен прокурор се надявал да си осигури финансиране на новата формация. Гешев бил човека, който се сетил пръв да се обади на израелски военен експерт, който да отчете щетите след атентата срещу него, въпреки че след това отрече подобна личност да е присъствала на мястото на инцидента и да е участвала в огледа, а уж експертът бил по съвсем друга работа у нас.

Запознати обаче твърдят, че топлите връзки на Гешев с Израел му помогнали да укрие семейството си след бомбената сага край Самоков. Така половинката му Детелина Ханчева и дъщерите Ивет и Далия не са се приютили в Дубай, както се твърдеше, а именно при приятелите му от спецслужбите в Израел.

Гешев бил напълно наясно, че от Израел има шанс да получи финансирането и подкрепата, които са му нужни за успех във властта.

Подобно на Мария Капон и Яне Янев, които се обърнаха към бившия шеф на МОСАД генерал Дани Ятом за парична и пиар-подкрепа, Гешев се усетил, че от ционистите и еврейските организации в България може да получи пробив към върха на политиката.

Реклама

Преди време дори се заговори, че именно пиар-фирмата на Ятом е помогнала за победата на „Продължаваме промяната” на първите им избори и Гешев не искал да изпуска аналогична възможност, разказаха още запознати. Затова и бившият главен прокурор се насочил именно към еврейските организации и у нас, и в САЩ, откъдето очаква да потекат паричните потоци. Припомняме, че малко преди да бъде отстранен от поста си – през май тази година, той се видя само с „избрания народ” в Ню Йорк, където бе похвален за работата си и за позицията си за „Луковмарш” у нас.

Междувременно бившият главен прокурор не е забравил и жертвите на комунистическия режим, като е взел за съоснователка на сдружението си Лиляна Друмева, председател на Съюза на репресираните.

Някогашен депутат от ГЕРБ, който не се отличи с нищо в парламента, Друмева днес се опитва да привлече всички недоволни и ощетени от режима на страната на бившия обвинител №1.

Самият Гешев, който в момента събира активи – финансови и електорални за бъдещата си партия, призна, че се надява сдружението му наесен да е политическа формация и да участва на местния вот, като обаче не уточни дали сам той ще се състезава за кметски пост.

Говори се, че бившият главен прокурор може да пробва късмета си като кандидат за кмет на столицата, ако успее да регистрира сдружението си като партия в съда.

Иван Гешев опроверга остро слуховете, че президентът Румен Радев стои като кукловод зад него и новата му политическа кариера, въпреки че бе заподозрян в завера с първия в държавата.

Според запознати на този етап бившият прокурор №1 се опитва да си осигури нужните финанси от Израел и САЩ за бъдещата си партия и няма нищо общо с амбициите на държавния глава да овладее властта чрез нови политически проекти.

3 Коментара
 1. Хръс казва

  Ааа, този човек ни са страхува от тентати. Не го знам Масон ли е, Марсол ли е, като Радевото
  Както го описахте сектант и вие, че прави жертвоприношения на Сатаната, а него само геополитически потоци го интересуват. Руски, еврейски, цигански, всякакви. Справедлив човечец.

 2. Жильо казва

  Значи таз бедна изнасилена държавица такъв утранационалистъ с такъв вдигнат юмрук не е имала… Желю пионката писа книги, писа. И ги овласти, ей, бабината му трънкина, мърсола му с мърсол. Мрънка, мрънка, пробута си добротата.

 3. Manfred Weber казва

  А ДЕТЕЛИНА ХАНЧЕВА /екс еротик денсърка от еротик бар в к-кс ‘Боровец“/сигурно всяка вечер ЗАБАВЛЯВА с ЕРОТИЧНИ ТАНЦИ на кол израелските генерали

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.