Скандално в Narod.bg: Дясната ръка на Гешев – удареният по „Магнитски“ съдия Андон Миталов, води ключови дела

0 20 365

Дясната ръка на бившия главен прокурор Иван Гешев в закрития Спецсъд – съдия Андон Миталов, продължава да деребейства в съда, разкри магистрат само пред Narod.bg. Удареният от САЩ по списъка за корупция „Магнитски“ съдия все още работи, при това води ключови дела съвместно с прокурора Дилян Деянов, обвинен преди ден по казуса „Осемте джуджета“.

Миталов доби широка популярност през ноември 2019, когато разреши обвиненият в шпионска дейност председател на сдружение „Русофили“ Николай Малинов да напусне България и да отиде в Москва. Там Малинов бе награден с орден лично от руския президент Владимир Путин.

След това САЩ обявиха магистрата за „корумпиран“, което у нас бе разтълкувано като „много тежък удар за всички и за имиджа на Специализирания наказателен съд“, призна тогавашната му шефка Мариета Райкова.

Реклама

На 5 февруари 2020-а държавният секретар на САЩ Майк Помпейо излезе с изявление, че „Миталов е участвал в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България“. Ден по-рано американското посолство анонсира, че има доказателства,  които уличават българин в корупция.

Случаят с Миталов бе анонсиран като „ясен“ от бившия вече посланика на САЩ в София Херо Мустафа. Очаква се да има и други „корумпирани“, които да допълнят американския списък.

Очаквайте в Narod.bg казусите, по които работи уличеният от САЩ в корупция съдия Андон Миталов

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.