Само в Narod.bg: Шеф на финансова пирамида в Сливен преговаря за лява коалиция – ето го Николай Мравов (СНИМКИ + ДОКУМЕНТ)

1 12 547

Червеният шмекер Николай Мравов, шеф на финансова пирамида в Сливен, опоскала сметките на стотици жертви, участва в преговорите на БСП с коалиционни партньори за общо явяване на местните избори на 29 октомври, разкри ексклузивно Narod.bg.

Николай Мравов (в средата) преговаря с Атанас Зафиров за широко ляво обеднение за вота на 29 октомври

През 2015-а жители на Сливен се оплакаха, че в града им действа финансова схема, при която хората губят спестяванията си. За подобна измама се заговори по онова време и в Дупница, където стотици изгубиха парите си в „Дупнишката популярна каса”, подведени от предлаганата висока лихва.

През юни 2015 г. офисът на фирмата затворил и хората разбрали, че „Дупнишката популярна каса” е фалирала, а в Районната прокуратура бяха внесени 38 жалби.

По същата схема бяха измамени и сливналии. Дама от Града на 100-те войводи се оплаква, че е изгоряла е с 20 000 лв., спестени от баща ѝ и от нейната учителска заплата. Ужилените като нея били около 70.

„Когато подписах договора със „Сливенска популярна каса“, лихвеният процент беше 12%. Постоянно идваха лихвите, не се е получавал проблем. Получих около 3 000 лева за около 3 години”.

През лятото на 2015 г. обаче „Сливенската популярна каса“, също като дупнишката, фалирала.

Реклама

Оказа се, че председател на сливенската каса е Николай Мравов – бивш общински съветник от БСП и кандидат на политически клуб „Екогласност”, който е и бивш член на Комисията за защита на потребителите, отстранен през септември 2022-а от служебния кабинет на Румен Радев с премиер Гълъб Донев.

След като популярната каса фалирала, социалистът затворил офиса и спрял да си вдига телефона.

Криминалната схема обаче не пречи на партийната кариера на Николай Мравов – само преди броени дни – на 4 август, схемаджията участва в преговори за обединение на лявото ва вота на 29 октомври в качеството си на секретар на Националния изпълнителен съвет на „Екогласност“.

Ето какво четем на сайта на БСП:

„Заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров проведе работни срещи в централата на партията с ръководствата на Политически клуб „Екогласност” и ПП „Движение за социален хуманизъм”. Срещите са част от усилията на партията за консолидация на левите политически сили и успех на предстоящите местни избори“.

Прави впечатление, че в преговорите участва и бившият депутат от БСП Емил Ценов Георгиев с картонче от ДС като агент „Станислав“, кръстил сина си на агентурното си име…

1 Коментар
  1. Ку - Ку темпъл на темплиерите казва

    Оо, те обичат да чуват, че има домашно насилие, уродите.. Това дава удовлетворение на техния садистчен заряд…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.