Narod.bg алармира НАП: Кръчмар изгони топ адвокат и депутат от ресторант в къмпинг „Черноморец“ – поискали касов бон (СНИМКИ)

1 18 631

Нагъл кръчмар в къмпинг „Черноморец“, скрит зад фирма „Сънрайс блу лагун“ ООД, изгони политик и топ адвокат от плажния ресторант „Симпъл бийч“, след като бе уличен, че пести данъци, като не издава касови бонове, научи репортер на Narod.bg.

Адв. Иво Лулчев (вляво) и Александър Паунов

По-рано днес един от най-известните адвокати в България Иво Лулчев в компанията на лидера на Комунистическата партия и бивш депутат от БСП Александър Паунов решили да хапнат в кръчмата досами плажа в къмпинга.

Първоначално двамата си поръчали кока-кола и тоник, които чинно заплатили, но получили касов бон само за колата на цена 4 лева. Адв. Лулчев, който е председател на Независимото сдружение „Екогласност“, но работи още в Комитета за защита на потребителите и Центъра за спешна юридическа помощ, веднага попитал защо тоникът е пропуснат?!

В касовия бон тоникът липсва…

Реклама

Въпросът му не бил удостоен с отговор и вместо извинение двамата били помолени да напуснат заведението. Любопитно е, че и съседните барчета също отказали да сервират обяд на двамата, очевидно предупредени, че може да имат проблем при обичайното некоректно издаване на касовите бонове.

Реакцията на пазарджиклията Иво Лулчев, носител на приза „Про Боно адвокат” за 2020 година, била мигновенна – сезирани са НАП, Комисията за защита на потребителите и Инспекцията по труда, защото се оказало, че персоналът е от бившите съветски републики и не е ясно дали момичетата и момчетата работят легално.

На вниманието на НАП: в плажния ресторант „Симпъл бийч“ мамят с касовите бонове

Преди време същият наемател от фирма „Сънрайс блу лагун“ сътвори екшън на плажа – десетки туристи, основно чужденци, станаха свидетели на унизителен за българския туризъм сценка, разиграла се на паркинга на къмпинг „Черноморец“.

Камион и частни гардове спряха достъпа до плажа с мотив, че земята, използвана за паркинг, е частна собственост и никой няма право да паркира на нея, както и да използва частния терен, за да слезе до ивицата.

„Бяхме уведомени, че точно пред входа на къмпинга е паркиран камион, а около него има гардове, които спират достъпа. Дойдохме на място, за да проверим какво става. Появи се представител на фирмата „Сънрайс блу лагун“ ООД, който твърдеше, че теренът е тяхна собственост и никой няма право да влиза в него.

Това обаче е пълно безумие, защото така се ограничава достъпът до плажа, ние сме наели плажа от държавата и нямаме никаква вина“, каза пред Флагман.бг Милен Янков, акционер във фирмата, наемател на плажната ивица на къмпинг „Черноморец“.

1 Коментар
  1. бившо педи Бор Велч казва

    Г У Е Д А

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.