ЗАВЕРА: Полицай №1 в Благоевград Георги Кандев поръчва на журналист „огън“ по началници (СКАНДАЛНИ ЧАТОВЕ)

1 31 639

Скандална схема, в която лъсват нерегламентирани отношения на между благоевградски журналист и местният полицейски началник Георги Кандев разтърси интернет. Скандални чатове заливат мрежата, а от поръчките в тях са възмутени хиляди.

От снимките, които изтекоха, става ясно, че благоевградски журналист афишира личната си връзка с лице, записано като Кандев. Скрийншотовете показват разговор, в който са обсъдени „поръчки“, говори се и за тормоз над началници на институции в Благоевград, пише safenews.bg.

Доколкото се вижда от чатовете, работещ в медиите иска нерегламентирана информация от лицето Георги Кандев. Това име съвпада с името на шефа на полицията. Идеята била да бъде ударен шефът на РЗИ в града Калоян Калоянов.

Реклама

Справка показва, че чатовете излизат в унисон с освобождаването на Калоянов от поста. Това става със заповед на тогавашния здравен министър Асена Сербезова. Документът е от 31 май 2022 г.

От документите става ясно, че общинският съветник Яне Янев от Сандански отново иска да става кмет, като старт на кампанията си дал с гръмка атака срещу полицията.

Видео в социалните мрежи показва как журналистът полива тревата в двора на дома си и обявява публично, че чака Кандев.

Коментарите в мрежата са смразяващи: „Възможно ли толкова нагла злоупотреба служебно положение от страна на полицейски началник?“, „Как шеф на полицията дава протекции на местен журналист?“, „Шеф на полицията на гости на вилата на журналист- страшен скандал?“.

В социалните мрежи под клиповете, които са изтрити след скандала, възмутени питат „Каква е тази афера?“, „Използва ли се полицията в Благоевград от шефа й, за да мачка хора?“

1 Коментар
  1. лошо казва

    Лоша работа

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.