Татко Петко разкоства МВР: ДС ченгето Минко Брайков лобира за шефа на КАТ, слага свой човек в „Автомобилна администрация“

0 18 997

Бащата на проваления премиер Кирил Петков – Петко, за когото Narod.bg разкри, че кадрува в МВР през назначения от него съветник Минко Брайков, готви нови изненади в Министерството на вътрешните работи, разкри наш източник от парламента.

С обичайните закулисни ходове ДС ченгето Минко Брайков по заръка на татко Петко натиска скандалният гл. инспектор Николай Крушарски, разследван за изтрити над 1000 клипа с пътни нарушения от архива на КАТ, да остане начело на „Пътна полиция“ към СДВР.

За да е пълен комфортът на кръга около татко Петко се задействали контакти в МВР така, щото Николай Крушарски, бидейки шеф на КАТ, да заеме паралелно още по-висш пост в системата на силовото министерство – зам.-директор на Главна дирекция „Национална полиция“, възмущава се парламентарният източник на Narod.bg.

Реклама

В момента на тази позиция е комисар Борислав Муеров, дългогодишен шеф на Охранителна полиция в СДВР и на полицейската дирекция в Габрово.

Източникът на Narod.bg от Народното събрание уточни, че Муеров няма да остане „на сухо“ – за него Минко Брайков е подготвил председателския пост в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ към Министерството на транспорта, в момента управлявана от Бойко Рановски.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.