РАЗДОРИ с руския консул Гергов: Държавата запорира варненските акции в Панаира

0 9 559

Запорирани са акциите, предмет на апорт на община Варна към дружеството „Пълдин Туринвест“ АД, представляващи 29% от капитала на Пловдивския панаир, съобщи днес Министерството на икономиката и индустрията.

Това са акциите, които при втория мандат на ГЕРБ бяха дарени на морския град, общинският съвет реши да ги върне, без обаче кметът Иван Портних да изпълни волята му; а настоящото правителство си ги търси. По-важното – акциите са ключови относно стремежа на бизнесмена и почетен консул на Русия Георги Гергов за по-пълно овладяване на Изложението; блокажът осуетява за известно време мераците му.

Реклама

„По този начин те не могат да бъдат прехвърлени към частното дружество до приключване на съдебния спор“, поясни пресцентърът на министерството.

И припомни хронологията по скандала след съставянето на сегашния кабинет: след встъпването си икономическит министър Богдан Богданов разпореди да бъде направен анализ на възможните правни действия по казуса с Панаира, така че да бъде защитен държавният интерес; после правителството възложи на Богданов да предприеме всички възможни действия; последва дело с два иска – за спиране на вписването на апорта и допускане на обезпечение на предявен иск чрез запор на акциите. Сега бе удовлетворена молбата за запор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.