ВЪПРОСИ в Narod.bg: Защо кметът Тодор Попов си назначи удобна губернаторка с имоти в Гърция, пари и коли? Ето я Валентина Кайтазова

0 30 427

Валентина Кайтазова е името на новия областен управител на Пазарджишка област. Става дума за симпатична и мила женица с безспорен професионален опит, но за съжаление политическото й назначение и поражда повече неудобни въпроси, отколкото да решава проблеми, гласи сигнал до Narod.bg от града край Марица.

Какво я свързва с Тодор Попов ?

Сигурно Кайтазова е много удобна на проваления кмет Тодор Попов, щом той лично е лобирал за нейното назначаване за областен управител, водейки среднощни разговори с лидери на политическите сили подкрепящи „сглобката“, както наричат очевадната коалиция между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Първоначално името на Кайтазова е било отхвърлено като неприемливо за областен управител, но в последствие, след настоятелни разговори и лобиране от страна на Тодор Попов, името й отново е върнато на масата на преговорите и нейното назначаване е поставено като задължително условие от бившите управляващи към ПП – „вие подкрепяте Кайтазова за областен на Пазарджик, ние ви даваме две други области и подкрепяме бюджета в пленарната зала на парламента“.

С какво толкова Кайтазова заслужи да е любимка на нашия Тошко?

Дали той просто не я държи за заложник, защото знае някои нейни тайни, или иска с това „усърдие“ от негова страна да печели точки пред ръководството на ГЕРБ, за да им покаже колко е лоялен, важен и да спечели благоволението им….или да се отърве чрез тях от бъдещо наказателно преследване ?

Има важни въпроси, на които новоназначената областна управителка трябва да отговори, преди да подаде оставка:

– Вярно ли е, че семейството на Валентина Кайтазова има бизнес с учебници и учебни помагала и като ръководител на образованието в областта тя се е възползвала от служебното си положение за да извлече семейството и полза?

– Вярно ли е, че има недеклариран имот в Гърция, който старателно пази в тайна, защото не може да обясни произхода на средствата за неговото закупуване?

Реклама

– Вярно ли е, че по същия начин държи в тайна няколко скъпи автомобила, придобити с незаконни средства?

– Как така беше продължително болна по времето на предишното правителство и дали това „заболяване“ не е свързано с желанието му да я уволни именно заради съмнения за корупция?

– Като е била толкова болна, че с месеци не е ходила на работа, как ще работи сега на тежката и отговорна длъжност областен управител? Или заболяването и било само схема да се скрие от уволнение?

– Какво я прави любимка на Тодор Попов и защо той толкова държи на нея?

Кайтазова се превърна в част от пейзажа в местния Общински съвет и сляпо натиска бутона „ЗА“, подкрепяйки повечето безумни, а понякога и съмнителни предложения на спипания пиян и надрусан Тодор Попов, с което не само че му осигурява пълен управленски комфорт , но и показа на пазарджиклии, че бившите и Теодор Попов в Пазарджик са двете страни на една и съща монета.

Кога да ви вярваме, г-жо Кайтазова и скъпи общински съветници от ГЕРБ ?

Преди, когато с думи критикувахте порочното управление на Тодор Попов или сега, когато с действията си се превърнахте в част от него ?

Кайтазова вероятно е добър човек, майка, преподавател… Със сигурност обаче е най-лошия избор за областен управител, защото създава впечатление, че е кукла на конци на Тодор Попов.

Това мазно петно ще стои на иначе красивите и тоалети, докато е жива. Влиянието на пазарджишкия кмет става все по-токсично и вредно за местната организация на ГЕРБ. Дано по-скоро разберат, че той просто ги манипулира и се възползва от тях.

Иначе въпросите ще стават все по-неприятни, а отговорите все по-трудни ….а понякога и невъзможни за интелигентните хора в тази партия, а и за всички пазарджиклии, завършва сигналът до Narod.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.