Narod.bg раздвижи прокуратурата: СГП рови хонорарите на жената на Иван Гешев от Летище „София“

4 187 939

Софийската градска прокуратура се самосезира след публикация на Narod.bg и разпореди проверка за нарушения при сключването на договори от Летище „София“ ЕАД по времето на управлението на Пламен Станчев, съобщиха официално от държавното обвинение.

„Във връзка със запитвания от различни медии Софийска градска прокуратура (СГП) информира, че на 24.07.2023 г. се самосезира по публикации в медиите за нарушения при сключването на договори от Летище „София“ ЕАД“, се посочва в информацията:

Днес, 25 юли 2023 г., прокурор в СГП разпореди извършването на проверка по наличната информация, съдържаща данни за евентуално извършено престъпление от общ характер, която възложи на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Реклама

Обект на проверката ще бъде дейността по сключване на договори за правни и счетоводни услуги между Летище „София“ ЕАД и други дружества и разходването на публични средства по тези договори, пише и „Труд“.

Дадени са конкретни указания от наблюдаващия прокурор, които следва да бъдат изпълнени от КПКОНПИ, а събраните материали да бъдат докладвани в СГП за преценка дали са налице достатъчно данни за образуване на досъдебно производство, уточняват от прокуратурата.

Както първо Narod.bg съобщи адв. Детелина Ханчева, съпруга на бившия главен прокурор Иван Гешев, стои зад част от фирмите, които сключват договори с Летище „София“ по времето на бившия директор Пламен Станчев и дели с тях получените хонорари, които са изкуствено завишени.

„Досегашното спокойствие на екс шефа на аеропорта произтича от факта, че сигнали от 2017 г. насам до Софийската градска прокуратура за извършена безстопанственост и за компютърни престъпления са оставени без последствия вече 6 години и се държат на „трупчета“, се казва в публикацията ни, което държавното обвинение май е на път да опровергае.

4 Коментара
 1. Аман от грешки на генетиката казва

  Тази ромска детелинка със заешката устна май ще излезе голям повет… Поветът изсушава всичко в което се впие.

 2. Д-р Менгеле казва

  Panjabi MC – Jogi

 3. Ivanova казва

  АЛО…. МОДЕРАТОРА, ЗАЩО ТРИЕТЕ КОМЕНТАРА МИ. ВСИЧКО ТОВА ОТДАВНА Е ПОБЛИКУВАНО В „БТА“??????

  .

 4. Ivanova казва

  Е…. МНОГО СТЕ ПРОСТИ. ЗАЩО ИЗТРИХТЕ ВСИЧКО НАПИСАНО, ЗА 5МИН.ГАДНИ,МИЗЕРНИ СТРАХЛИВЦИ. НИКОГА НЕ ЗНАЕШ, КОГА ЩЕ. ТЕ ИЗХВЪРЛЯТ НА БУНИЩЕТО. ВЯРВАЙ МИ. ПОЖЕЛАВАМ ГО НА ТЕБ ЛИЧНО „АМИ“ ЗАПОМНИ МОИТЕ КЛЕТВИ СТИГАТ ДО ПОЛУЧАТЕЛЯ. „АМИ!!!!!!!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.