Ябълка на раздора: Кои партии ще вземат София и Пловдив?

0 7 195

Ябълка на раздора за партиите ще се окажат големите градове наесен. Първите политически сили си въртят номера, текат пазарлъци и в крайна сметка в София и Пловдив ще бъдат най-големите битки. Това е логично с оглед на сериозните икономически интереси, които дават възможност за разширяване на политическото влияние на основните партии.

В хитрите ходове като най-обигран първенец отново ще е лидерът на ГЕРБ, който смятал да играе и в София, и в Пловдив с по един явен и един скрит кандидат, твърди източник на „Галерия“. Целта е да се придърпа част от избирателите на ПП-ДБ, като в играта може да се включат и от „Възраждане“.

След като инициативен комитет издигна стария седесар Вили Лилков за кмет на София, стана ясно, че зад него стоят знакови лица на синята идея от 90-те.

Реклама

В комитета са Богдана Карадочева, Васко Кръпката, Теди Москов, проф. Кирил Топалов, Тодор Токин, Ваньо Шарков, Иван Лечев, Аня Пенчева, Ивайло Цветков-Нойзи, а също и бившите министри на финансите и външните работи в кабинета на СДС Муравей Радев и Надежда Нейнски.

Според мъдреците от ПП-ДБ кандидатурата му имала за цел да разцепи десния електорат…

Подобна щяла да е схемата и в Пловдив, където бившите управляващи щели да издигнат кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров за градоначалник под тепетата. Неговата кандидатура обаче още не е обявена, макар че се ползвал с добро име в района.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.