Мръсотия в Narod.bg: Красимир Дачев ограбва труда на работниците си (РАЗКРИТИЯ)

2 30 853

След всички разкрития на Narod.bg за схемите на Красимир Дачев, за прането на пари в огромни размери, за краденето на предприятия с рейдърски прийоми и други корупционни врътки, лъсна нова схема на стария безскрупулен мошеник. Този път ще разкрием как беловласият схемаджия ограбва труда на свои близки сътрудници, които с труда си в предприятията на Красимир Дачев са генерирали куп пари за пенсионирания рейдър, подхранвали са престъпните му схеми и са изхранвали с години стотици семейства на работещи в тези заводи.

Ето как приватизаторът от ДС се отблагодарява за труда на тези безспорни професионалисти и почтени хора:

Дружество „Осъм“ АД е машиностроително дружество в гр. Ловеч с предмет на дейност производство на чугунени отливки; изделия за бита; резервни части, сервиз и ремонт; производство на машини, възли и детайли за тях; машиностроене. Дружеството е приватизирано по неизвестен и непрозрачен начин от Красимир Дачев през мътните години на прехода с неизвестно чии пари, чрез офшорни компании с фиктивни представители, зад които тарикатът дълбоко се е маскирал, за да се покаже в удобен момент като великия бизнесмен и инвеститор.

На 17.04.2007 г. дългогодишният производствен директор на „Осъм“ АД Л.П.Ц. сключва договор за управление с дружество „Осъм” АД, представлявано от председателя на НС Красимир Дачев, като приема да участва в управлението на дружеството като изпълнителен директор срещу определено в договора възнаграждение.

Л.П.Ц. изпълнява добросъвестно и професионално своите задължения изцяло в интерес на дружеството, което допринася за бързи и положителни стопански резултати.

През месец септември 2007 г. Красимир Дачев информира Л.П.Ц., че смята да промени системата на управление на „Осъм” АД от двустепенна в едностепенна, като за членове на Съвета на директорите (СД) назначи юридически лица, които от своя страна да излъчат свои представители в СД.

За изпълнителен член на СД Красимир Дачев назначава собственото си холдингово дружество „Група Технология на Металите – Ангел Балевски Холдинг” АД, като Л.П.Ц. ще бъде вписан като представител на ГТМ в СД на „Осъм“ АД. Дачев лъже Л.П.Ц, че ще продължи да изпълнява същата работа както и досега при същите условия, без каквато и да било промяна в отношенията, реда, размера и условията за плащане, но вече в качеството си на представител на „Група Технология на Металите – Ангел Балевски Холдинг” АД в СД на „Осъм” АД.

Дачев въвел в заблуждение Л.П.Ц., че става въпрос за вътрешно преструктуриране на неговите компании и това него не го засяга, нито по някакъв начин ще се отрази на статута, работата и възнаграждението му. Когато Л.П.Ц. го попитал не трябва ли да се  променят или преподписват съществуващите договори, Дачев казал, че това няма да е необходимо.

Л.П.Ц. приел казаното от Дачев с цялото доверие, което имал в него.

Реклама

Както го бил уверил Дачев, Л.П.Ц. продължил работата си като изпълнителен директор със същото възнаграждение, което продължило да му се изплаща както и дотогава от „Осъм“ АД.

В края на 2008 г. Дачев освобождава Л.П.Ц. от заеманата от него длъжност на представител на „Група Технология на Металите – Ангел Балевски Холдинг” АД в СД на „Осъм” АД.

На 08.05.2009 г. Дачев чрез „Осъм” АД предявява иск срещу Л.П.Ц. за връщане на неоснователно получени суми, представляващи размерът на получените от Л.П.Ц. месечни възнаграждения за периода 01-09.2008 г., които суми той е получил както и преди от „Осъм” АД, с аргумента, че след назначаването му за представител на ГТМ Л.П.Ц. вече няма договор за управление с „Осъм“ АД.

Съдът уважава предявения иск и трудът на Л.П.Ц. в полза на „Осъм“ АД за периода 01-09.2008 г. е ограбен от Красимир Дачев чрез описаната предварително подготвена схема. В годините когато се води това дело, крадецът на предприятия сам се бие в гърдите колко много е „инвестирал“ в съда, затова и подобно решение не е изненада.

Л.П.Ц. води съдебни битки повече от 10 г., докато с решение от месец юни 2023 г. най-накрая съдът окончателно потвърди, че Красимир Дачев е ограбил труда му и му присъжда обезщетение за причинените му Красимир Дачев вреди. Явно България, макар и бавно, се променя, и Темида вече все по-трудно ще може да бъде изкушавана с „инвестициите“ на корумпирани бизнесмени от прехода.

Колко ниско трябва да си паднал, колко безскрупулен трябва да си, с тотално ампутирано чувство за морал, чест и достойнство, за да посегнеш на труда на дългогодишен свой сътрудник, който ти е изкарал куп пари, като подготвиш схема за отнемане на честно изкараните него пари, и в същото време имаш наглостта да се правиш на почтен бизнесмен и да раздаваш съвети в публичното пространство за това как да се прави бизнес!

В тази връзка Narod.bg установи, че „Осъм“ АД и други предприятия на Красимир Дачев се управляват от дъщеря му Росана Дачева (сега Георгиева), която е един от участниците в организираната престъпна група, която открадна акциите на „Свилоза“ от законния им собственик през 2008 г., която схема беше разкрита и подробно описана от Narod.bg.

Росана Дачева е наясно с мръсотиите в бизнеса на своя баща с ДС закваска

Можем само да си представим на какво е научил дъщеря си старият мафиот от ДС и слуга на наркотрафиканта Фатик Красимир Дачев. Да му мислят всички, които зависят от „щедростта“ и „милостта“ на такива бизнесмени и бизнесдами. Нашият съвет е: „Бягайте от фирмите на Дачеви като дявол от тамян докато е време и докато не са ви ограбили чрез поредната престъпна схема“.

2 Коментара
  1. Юю казва

    Голям праз, боклуци! Мангал Дачев изиграл схеми на схемаджиите…

  2. Валентин Ангелов казва

    Трябва чистене на ред .

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.