Заплата с 5 цифри: Георги Харизанов се даде на „Трейс“

2 19 327

Т.нар. политолог Георги Харизанов, известен още като бивш шеф на „Напоителни системи“ и директор на „Евронюз“, има ново поприще, след като бе изритан от телевизията. Причината за раздялата с ръководния пост в медията бяха съмнения за финансови злоупотреби и невалидни счетоводни документи.

Само един от тях показвал, че Харизанов е имал 6000 лв. разходи за гориво на автомобил, който въобще не е излизал от гаража. Няколко месеца след напускането на „Евронюз“ Харизанов вече е назначен за бизнес консултант във фирма „Институт по транспортна инфраструктура“. Нейният съсобственик Христо Грозданов е един от най-близките приятели на собственика на „Трейс Груп Холд“ проф. Николай Михайлов и дори се смята, че е негово подставено лице в компанията.

Строителният гигант, известен като крупен усвоител на средства от обществени поръчки, постоянно се забърква във всевъзможни скандали, най-големият от които бе трагичната катастрофа край Своге, довела до смъртта на 20 души в кран на август 2018 година. Тогава шефовете на компанията бяха подведени под отговорност заради компрометираната асфалтова настилка на пътя край града, причинила невижданата трагедия.

„Трейс“ е фирмата, прочула с некадърността си да нареди паветата в София и центърът на столицата отново е затворен заради ремонт на ремонта.

Реклама

„Институтът по транспортна инфраструктура“ е регистриран през 2012 година, за да развива научноизследователска и развойна дейност, да създава иновативни продукти, изделия и материали.

Оборотът за 2019-а е 695 000 лева.

Предполага се, че работата на Жоро Тръбата ще е главно с лобистка насоченост, тъй като представящият се за „политически анализатор“ криминално проявен столичанин се бута в елита и поназнайва тоя-оня от върхушката.

Според „Филтър“ заплатата на Харизанов щяла да е петцифрена…

2 Коментара
 1. многознайко казва

  Вече джитка с чисто нов Джип БМВ-егати кефа…..некадърните най се облажват.Що ли?

 2. Стефан казва

  Кадровата политика на Михайлов, е меко казано ексцентрична. Христо Грозданов не е приятел на Михайлов а му е подчинен на заплата защото тъй наречения Институт си е на Михайлов. Колкото до стълпотворението от отчайващи цървули, които Михайлов домъкна в София, нещата са трагични. Полуграмотните, завистливи и некадърни селяндури воглаве с Боян Делчев, Манол Денев, Манол Кавръков, Росица Динева (вече низвергната), Мариела Рунтева, Иван Христов и т.н. с тъпотата си могат да доведат до състояние на шок всеки нормален човек, общувал с тях повече от 15 мин. Привлечените на по-късен етап елементи са още по-зле. За крадеца на дребно Харизанов е ясно как стоят нещата – всеки уважаеащ себе си бизнесмен, ще бяга с 200 от структура, взела го на работа.
  Михайлов да не се чуди защо не му вървят работите. Не можеш да назначиш измамника пияница Стоян Бързаков и да очакваш да си в добри отношения с хората на Льотчика. Не можеш да се отъждествяваш с пъпеша Цв.Цв. и да очакваш да се в добри отношения с властта. Не можеш да назначиш Д Йорданов и да очакваш да не те ебават службите. Не можеш да сложиш олигофрен с ментално развитие на шестокласник да ти пере ДДС за да имаш кинти за луксозни, високоплатени представителки на най-древната професия и да очакваш уважение от колегите си в гилдията,
  И още и още….
  Откъдето минат хората на Михайлов и семейството му, трева не никне!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.