Narod.bg пита колко е бонусът за кмета? Със „златен пръст“ Атанас Стоянов-Мравката хариза топ имоти в Мелник и Сандански (СНИМКИ)

0 19 351

Колко е бонусът за облечените във власт далавераджии при продажбата на топ терени в Мелник и Сандански? Източник на Narod.bg алармира, че с благословията на кмета Атанас Славчев Стоянов общината е продала 5 имота с помощта на „златен пръст“ в лицето на „наш общинар“.

Дезертьорът Стоян Ангов свърши хубава работа за кмета Мравката при продажбата на златните имоти

В ОбС- Сандански такава роля има Стоян Ангон, дезертирал от групата на ГЕРБ и със своя глас лишил общината от имоти в Мелник и Сандански.

ОбС – Сандански с крехко мнозинство гласува на последната сесия продажбата на 5 имота в общинския център и в Мелник, а други 5 не получиха разрешение. „Златният пръст“ в местния парламент при гласуването на продажбите се оказа и съветникът Румен Пачов от Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“, за когото ОИК – Сандански гласува решение за прекратяване на правомощията му като съветник, но тъй като той обжалва в Административен съд решението, все още е легитимен избраник, предаде 4vlast-bg.com.

Хитрецът под благосклонния поглед на кмета Атанас Стоянов лапна най-апетитния имот в Сандански, построи си автогара за милиони, закри старата, която санданчани предпочитаха, тъй като е на удобно място, а сега се готви и продажбата ѝ с тлъста печалба.

Това е парламентът на „личните интереси“, маскирани зад привидно добри намерения за благото на града, това са съветниците от десетилетия, които забогатяха благодарение на положението си.

Продадените имоти бяха гласувани с 15 гласа „за“, като един от тях е и вотът на Пачов.

Реклама

„Ключови, за да минат петте продажби, се оказаха и гласовете на Ивелин Терзийски, както и на Стоян Ангов, който е от ПП ГЕРБ. Съпартийците на последния Радостина Орманлиева, Зорица Органджиева, Калин Терзийски и Петър Додушев пък гласуваха точно обратното – да не се включват в дневния ред на сесията никакви продажби на общински имоти.

В интерес на истината общинският координатор на ПП ГЕРБ Стоян Стоев във фейсбук страницата си критикува местната власт за предложените продажби на 10 общински имота и написа: „Питам кое е водещото за това решение – печалбата за общината или печалбата за нашите управници, които в навечерието на кметските избори са готови да продадат всичко?”. – коментира Лидия Манева.

Най-деен по време на гласуването по продажбата на общинските имоти бе съветникът Георги Батев. Той на няколко пъти поради липса на мнозинство предлагаше на председателя Николай Шаламандов да бъде прегласувано всяко едно предложение, което получаваше 14 гласа „за“, при необходими минимум 15.

Така в крайна сметка за продажба чрез търг с явно надаване отиват два имота в Сандански – единият с площ от 259 кв. м срещу начална тръжна цена от 12 965 лв., другият с площ от 171 кв. м с начална цена от 7820 лв.

В най-малкия град в страната Мелник се слагат на тезгяха три имота на ул. „Мелник”. Първият е с площ от 244 кв. метра и с начална цена от 16 444 лв., вторият е с площ 231 кв. м и начална цена 12 474 лв., а трети е с площ от 135 кв. м с начална цена 7290 лв.

Стопирана бе продажбата на други имоти в Мелник – един с площ от 572 кв. м с начална цена, определена от независим оценител 30 888 лв. и втори с площ от 69 кв. м с начална цена 5862 лв.

В Сандански предложената продажба на имот на ул. „Георги Скрижовски” не успя да събере 15 гласа „за“, въпреки че цената бе завишена от 21 139 лв. на 30 000 лева. Отпадна от продажба и друг имот в Сандански с площ от 390 кв. м на ул. „Каменица” с цена 21 940 лв.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.