Мръсна игра в Narod.bg: БСП гушна ПП в Благоевград, търсят изборна победа с червени кхмери в горското (ИМЕНАТА)

0 7 357

На концесия ли е отдадена структурата на „Продължаваме промяната“ в Благоевград? Кой управлява и подава назначенията в горските стопанства в Благоевградска област? Ето една малка част от фактите, които разкриват поредната политическа мръсотия – ПП и БСП са се съюзили, за да спечелят местните избори наесен с помощ от високопоставени от Киро и Асен червени кхмери в горското, докладва източник на Narod.bg от югозападния център.

Ето ги главните герои:

Инж. Валентин Чамбов– директор на Югозападно държавно предприятие (ЮЗДП) – бивш заместник-министър на земеделието, назначен лично от Корнелия Нинова, сега уж опозиция в НС. Въпросният инж. Чамбов, след като беше разпуснат редовният кабинет „Петков“, беше назначен отново за служебен заместник-министър на земеделието и храните.

Зам.-директор на ЮЗДП- Инж. Альоша Даков- съпруг на Магдалена Дакова, главен секретар на Министерството на земеделието, бивш общински съветник от БСП, син на известният български партизанин акад. Мако Даков, който бе вицепремиер на страната през 1971-1978 с ресор горска промишленост.

Зам.-директор ЮЗДП- Инж. Севдалина Димитрова– също кадър на БСП. Нейният баща е ръководството на БКП.

Зам.-директор ЮЗДП- Инж. Благой Милев- бивш директор на ЮЗДП по време на управлението на служебния кабинет, също член на БСП. Младият и неопитен инженер пое поста без никакъв стаж и се впусна в предизвикателството да управлява горския фонд без да има ясна стратегия и концепция за това.

Инж. Марин Катранджиев– назначен с заповед на Явор Гечев за член на УС на ЮЗДП от 22.09.2022 г. и до момента.

Реклама

Последните двама- Благой Милев и Марин Катранджиев публично спекулират с близките си отношения със Сотир Ушев, който с днешна дата живее заедно с Весела Лечева, бивша служебна министърка на спорта и член на ръководството на БСП.

Всичко това се случва поради една единствена причина – предстоящите местни избори през октомври месец.

Целта е ясна: областният координатор на БСП в Благоевград Валентин Сарандев да постигне максимален резултат. В цялата област се коментира, че той именно е архитектът зад всички назначения в горския сектор, като визията е партия БСП да спечели поне 5 кметски места в областта.

Всички споменати горе лица са настоящи и бивши членове на БСП, а Валентин Сарандев е един от най-приближените на Корнелия Нинова.

Освен в Гоце Делчев, където те са безспорен хегемон, целта е спечелването на изборите в Благоевград, Разлог, Струмяни, Кресна, Банско. Горският сектор е един от основните канали, дотиращи електорална подкрепа за политическата сила, която ги управлява- от отпускането на дърва за огрев на социално слаби семейства, до контрол върху хилядите хора, заети в този сектор.

Явно на областно ниво е постигнато споразумение между БСП и ПП, където новосъздадената център-ляво партия да използва ресурсите и структурите на столетницата, за да увеличи резултатите си.

Честито на печелившите, които гласуваха за „промяната“. Първо, новите лица в политиката официално се прегърнаха с гербаджиите, а сега дадоха на концесия и изпълнителната власт на Столетницата, за да могат да затвърдят присъствието си в местната власт.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.