Narod.bg уволни Полина Маринова! Агенцията по заетостта има нов шеф

1 18 613

След серия разследвания на Narod.bg за далаверите в Агенцията по заетостта шефката Полина Маринова най-сетне изхвърча от поста! АЗ вече има нов шеф, стана ясно от съобщение на принципала – Министерството на труда и социалната политика.

Във връзка с новата визия на МТСП за по-ефективно управление на Агенцията по заетостта за временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на институцията е назначена Милена Георгиева. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

Реклама

Проверката ни показа, че Георгиева до момента е била заместник изпълнителен директор на АЗ.

Основен приоритет в работата ѝ ще е ускоряването на изпълнението на мерките за развитие на пазара на труда, финансирани по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Милена Георгиева е икономист по образование и е заместник изпълнителен директор на Агенция по заетостта от 2016 г. до момента. Работи в структурите на институцията повече от 16 години. Придобива опит в сферата на пазара на труда чрез управление на европейски програми и проекти, а през годините заема различни ръководни длъжности. Била е началник на отдел, заместник главен директор на Главна дирекция „Европейски фондове и международни проекти”, а от 2013 г. става неин главен директор.

До 2014 г. е ръководител на Договарящия орган – Агенция по заетостта, по приоритетни оси 1 и 2 на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013.

За уволнената Полина Маринова Narod.bg разкри серия злоупотреби, като последната бе искането по 200 евро за осигуряване на виза на сезонен работник от чужбина за задъхващия се от липсата на работна ръка туристически бизнес.

1 Коментар
  1. Горчо казва

    Почвайте сега да пишете за новата, щом е била досега в управлението и нейната работа не е чиста, айде вадете кирта

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.