Тормозени ли са подчинени на Асен Меджидиев? Злоупотребявал ли е с власт бившият здравен министър за удовлетворяване на лични мераци?

0 8 785

Скандална информация, до която се добра Narod.bg, изисква проверки от прокуратурата и МВР, за да се тушира обществено недоволство срещу д-р Асен Меджидиев, бивш здравен министър в служебния кабинет “Гълъб Донев”.

В сигнала до Narod.bg негови подчинени по това време твърдят, че до скоро облеченият с власт медик имал лошия навик да злоупотребява с чашката. И ако тази злоупотреба се отразяваше само на неговото здраве и кондиция, проблемът щеше да си е само негов. Според нашите източници, обаче, злоупотребата с чашката е нищо пред безочливите набези за злоупотреба с негови подчинени лица.

За съжаление по нашите географски ширини преяждането с власт и служебно положение често изкривява усещането за реалност при по-лабилните и комплексирани личности, а техни жертви обикновено стават беззащитни и почтени хора.

Този път обаче потърпевшите са решени на справедливост и осветляване на действията на Меджидиев, коствали на някои от тях дори прехраната им!

Очевидно това е традиция за бившия служебен министър, за когото се твърди, че е в дългогодишна връзка със спиртните напитки и че историята помни подобни срамни последствия още от времето му на началник на отделението “Ушно, носно, гърлени болести” в УМБАЛСМ “Пирогов”.

Интересно дали след като Narod.bg осветли пикантните подробности от нелицеприятната страна на личността на един бивш министър, това няма да се отрази на бъдещите му творчески планове!?

Или поне бъдещите му подчинени я в някоя болница, я в президентството (където виждаме някои бивши служебни министри), да се чувстват предупредени!

Реклама

За Асен Меджидиев се знае, че е първи братовчед на измамницата от кръга „Орион” Веска Меджидиева, която преди години избяга и се пресели в ЮАР.

Специалистът по УНГ е внук на Асен Меджидиев, който пише книгата „Град Дупница до Освобождението.Приносъ къмъ историята на гр. Дупница и околията” и е бивш директор на Гимназия „Христо Ботев” в града.

Той има двама сина – Христо и Тихомир Меджидиеви. Тихомир Меджидиев е бащата на Веска, която придоби известност сред като се омъжи за сина на бившето партийно величие ген. Мирчо Спасов.

Имената на скандалната банкерка Веска Меджидиева от прочутия по времето на Жан Виденов кръг „Орион” и Румен Спасов бяха замесени в подялба на огромни активи и изнасяне на милиони червени капитали след 10 ноември 1989 г.

Наследницата на несметни суми от някогашните червени куфарчета Веска Меджидиева е първа братовчедка на бившия министър на здравеопазването.

Сестра му пък Даниела Меджидиева е специалист по УНГ болести, отоневрология, аудиология и професионални болести, началник на отделението по УНГ и отоневрология в Университетска болница „Св. Иван Рилски“.

Очаквайте само в Narod.bg фрапиращи детайли по пикантния скандал с Асен Меджидиев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.