Корабът потъва: ПП и ДБ във война, Христо Иванов и Даниел Лорер се дърлят за постове

6 17 143

Тежки лични конфликти продължават да клатят крехката коалиция между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, научи „Галерия“ от вътрешен човек. Напрежението възникнало около споровете кой да е новият български еврокомисар на мястото на Мария Габриел.

Както е известно, за поста се гласеше вечният кандидат за постове Даниел Лорер от „Промяната“, за когото депутатското място в България е тясно. За еврокомисар се натискал и съпредседателят на ДБ Христо Иванов. В Брюксел още от 2019 г. живее съпругата му Йорданка Иванова. В Белгия дамата работи като адвокат по прилагане на правото на Европейския съюз в областта на дигитализацията и информационната сигурност.

Реклама

Установила се е там сериозно и дори купила апартамент от 75 квадрата с гараж в същата кооперация. За имотната придобивка се разбра от декларацията на Христо Иванов през 2021 г. Той искал да се събере с жена си в Брюксел, за да избяга от блатото на българската политика.. Брюксел е идеалното убежище за бягство от дребните интриги у нас, защото в Европа вече минаваш на друго ниво.

Стигнало се и до остри реплики между Иванов и Лорер кой от двамата да е кандидатът, довери източникът. Конфликтът обаче бил потушен набързо от неутрален съдник, след като ЕК обявиха, че очакват новият еврокомисар на Българин да е от ЕНП и да е жена.

Лично Урсула фон дер Лайен одобри кандидатурата на Илиана Иванова. Това обаче не свали напрежението между „Промяната“ и ДБ.

6 Коментара
 1. хахо казва

  Дърлят се като за последно или пък наистина може да им е за последно

 2. Отвратен казва

  Хиляди бяхме на площада и викахме като луди против Борисов и крадливата му банда, но тези хора пропиляха надеждите ни за промяна. Мазнят се и се прегръщат с герберската банда.

 3. Ейй казва

  Значи, БЛАТОТО НА ДРЕБНИТЕ ИНТРИГИ ще остане без Христо Иванов, чиято жена е адвокат по въпроси с КИБЕРСИГУРНОСТТА?А тоя блатен миризливец защо не си намери службица, като своята дърта кранта, а се натиска пак да лапа с гъза си от миризливото зловонно блато….? Примерно…

 4. карабатака казва

  и изцъкления и ебача на косматото ленче ,лицето ще ги оправи такова ебане ще им хвърли ,че сами през час ще ходят да му се бузят за още

 5. Сашо казва

  Корабът отдавна потъна, но силно се надявам да не завлекът държавата тия некадърни демократични депутати.

 6. Д-р Менгеле казва

  Да си такова мичката пайчина тази циганска сган. Тръгнали маймуните да ми управляват държавата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.