Скандал в Narod.bg: Как зам.-кметът на Аврен Боян Георгиев стана милионер – имоти, яхти, лимузини (СНИМКИ + ДОКУМЕНТИ)

7 23 881

Заместник-кмет Боян Георгиев, заедно с кмета Емануил Манолов управляват вече трети мандат Община Аврен. За това време са придобили общински имоти от свързани лица, които в последствие продават, даряват или отдават под наем имотите на близки на кмета и заместника му, сигнализира читател на Narod.bg от варненската община.

Освен това зам.-кметът може да се похвали с апартаменти, коли и дори яхта „Луизиана“, което е доста съмнително предвид заплатата, която получава, категоричен е нашият информатор.

Според данните са сключени дори симулативни сделки, обогатяващи заместник-кмета на Община Аврен – БОЯН ВЛАДИМИРОВ ГЕОРГИЕВ и семейството му. Самият заместник-кмет формално не участва в сделките, но приобретатели по тях са съпругата му Елица Георгиева, синът му Мирослав Боянов Георгиев, служебният му шофьор и други.

Прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу зам. кмета Боян Георгиеви. НАП е издала ревизионен акт (Р-03000322000314-091-001/25.11.2022 г.) и е наложила обезпечителни мерки върху имоти на семейството, (С220003-023-0002744/05.10.2022г.; С220003-0002936/25.10.2022г.) предвид недекларирани данъчни задължения по въпросните имотни сделки. В ход е съдебно производство №495/2021 г. на Окръжен съд – Варна.

1. Според публикуваните декларации пред КПКОНПИ зам.-кмета Боян Георгиев е закупил личен автомобил през 2014 г., а го е продал на Община Аврен през 2016 г. по-скъпо, разбира се!

Реклама

Секретарката Жаклин изглежда доволна от работата си в общината

Покупко-продажбата е потвърдена от Прокуратурата – (Постановление №828/2022 на АП-Варна относно пр. №920/2022 на РП-Варна за товарен автомобил „МИЦУБИШИ Л 200”, дизел, с рег. № B 6466ВА, номер на рамата MMBJNK7403D016291, номер на двигателя 4D56BE7715, дата на първа регистрация 03.10.2002г.)

Ревизионният акт може да видите тук:

https://dox.abv.bg/download?id=ec59aab628

Боян Георгиев първо е прехвърлил собствеността на трето лице ЛАТИН ВАЛЕНТИНОВ ВЕНКОВ, а последният официално е продал автомобила на общината. Така заместник-кметът Боян Георгиев не пряко, а косвено е продал автомобила си на Аврен.

2. Съгласно журналистическо разследване на в-к „Дневник”, заместник-кметът Боян Георгиев и евродепутатът Емил Радев са замесени в скандално придобиване на общински имот. „Бащата на евродепутат от ГЕРБ лъсна в афера с апетитен имот край Варна”. Купувач на скандално придобития терен на брега на язовир „Здравец“ е шофьорът на същия зам.-кмет на Аврен – Боян Георгиев.

ОЧАКВАЙТЕ ВТОРА ЧАСТ на разкритията за зам.-кмета на Аврен Боян Георгиев само в Narod.bg

7 Коментара
 1. Така е казва

  Няма полиция, няма прокурори, няма държава. Има само кражби, далавери, силикон и чалга. И над тях нищонеработещи депутати, президентски безделници, безхаберни министерства и високи държавни заплати.

 2. Бай Пасан казва

  Последващи коментари са излишни!!

 3. помачора казва

  Жакиту що спирки е навъртяла на тея селски бегове,що миризливи чушки е папкала, ама за пусти пари

 4. Стефчов казва

  На времето се казваха доносници,сега информатори ли им казват.Има нещо съмнително във вашия информатор…за какво се бори,за чест и слава или обслужва нечии чужди,или лични интереси.??????

 5. лкйх казва

  кое е съмнително,има документи доказващи написаното

 6. Бай Станчо казва

  Пише, че зам. кмета реално не е пряко свързан с тези неща, после пише, че има направени проверки – как няма да бъдат наложени проверки като се пишат всякакви работи… . Ако имаше резултат от проверките и се е доказала вина едва ли щеше да е още на работа… Започнете да мислите с главите си, а не публикувайте каквото чуете от клюкарника, а най вече си проверявайте информаторите, че толкова злоба и завист има на този свят….

 7. лкйх казва

  Бай Станчо,ти ги изкара агнгели ,нали пише че още не е приключило делото.Заседание има септември.Ще се влачат с години-Ако не стане с пари,става с много пари-Ни лук яли,ни мирисали!
  Единствената грешка е ,че пише женен с 2 деца,разведен е с 3!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.