Иван Гешев си вярва: Щях да арестувам Путин, не ми простиха

3 7 717

Бившият главен прокурор Иван Гешев, който се е устремил към политиката, коментира посещението на украинския президент Володимир Зеленски и обвини управляващите, че са си организирали „селфи шоу“ с госта. Доскорошният шеф на държавното обвинение призова народът да не се дели на русофили и русофоби, защото времената са тежки.

„Но най-важно от всичко е българският национален интерес и този на народа ни, както и дали обичаме България, а не чужди страни, които и да са те. Защото единственото разделение, което можем да си позволим в тези тежки времена е разломът между българофили и българофоби Съпричастността не е показност, начесване на егото“, написа той.

Гешев успя да намери и минутка за самореклама. Той обясни, че бил единственият, който казал, че ще арестува руския президент Владимир Путин, ако той дойде в България. И това не му било простено.

„Аз единствен обещах да арестувам Путин, ако стъпи на българска територия. Това не ми беше простено от водевилната агитка, която се покланяше на Зеленски. Тези хора са преди всичко лицемери и отцеругатели – те не са искрени нито с Путин, нито със Зеленски, още по-малко пък със своя народ, когото са превърнали в заложник на личното си оцеляване и в жертва на техните кражби“, заяви той.

Реклама

Само преди няколко дни Гешев твърдеше, че причината да се раздели с поста си е била добрата работа на прокуратурата. През трите години, в които той бе начело, нямаше нито една присъда за корупция по високите етажи на властта. Главният прокурор непрекъснато се оплакваше, че му пречат остарелият Наказателен кодекс и твърде формалните правила на наказателния процес у нас.

Гешев не забрави да разкритикува и доскорошния си съюзник Бойко Борисов. Без да споменава името му той написа:

„Селфи-шоуто със Зеленски, докато на фронта измират стотици, е панаир на суетата, пир по време на чума, отказ от национален суверенитет.

Сред новите активни борци срещу путинизма разпознах онези, които подаряваха овчарки на Путин и строяха Южен поток срещу тлъсти комисионни“.

3 Коментара
  1. !?!?!? казва

    „Другарю“Гешев,ИМУНИТЕТА на „Другарят-ЛИЧНОСТ-евроантлантик“е ДАДЕН,КАКВО ПРАВИМ ????

  2. О БГ нянОгнян БГ казва

    Този субект май е сменил дилъра. Все сме чували простотии, ама като тази, да арестува Путин, направо кърти мивки. Задължително депутати, министри, магистрати и пр. чиновници, да минават на психотест, че държавата ни е заприличала на психиатричната клиника с особено тежки случаи….,

  3. stoyanov казва

    Спешно изпратете Гешев в Москва да арестува Путин .

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.