На вниманието на прокуратурата: Шефката на Агенцията по заетостта разследвана за рекет – иска ли по €200 за чужденец Полина Маринова?

7 269 185

Немислим рекет в Агенцията по заетостта (АЗ) – докато туризмът изнемогва от липсата на персонал, особено в пика на летния сезон, шефката Полина Маринова е разследвана за рекет с вноса на работници от чужбина, алармира ексклузивно пред Narod.bg работодател, готов да предостави доказателства пред прокуратурата.

Не е тайна, че заводи, хотели, заведения, шивашки фабрики вече активно наемат персонал от чужбина. Обикновено попълненията са основно от Киргизстан, Узбекистан, Турция, Украйна, дори Индия, като годишно у нас работни визи получават около 5-6 хиляди, може да си представите мащабите на рекетьорската дейност в АЗ.

Реклама

Именно тук се намесва и Полина Маринова – с нейна намеса богоизбрани фирми уреждали наетите вече работници от чужбина да получат експресно визи и да се влеят в пазара на труда, но срещу… 200 евро на калпак, твърди работодателят.

„Шефката на Агенцията по заетостта играе с няколко човека, които осигуряват персонал за хотели и ресторанти по морето, където в момента гладът за работна ръка е най-осезаем. Когато се появи фирма, която заявява, че иска примерно 20 работници от Турция, Маринова почва да бави топката, докато бизнесменът се усети, че трябва да плати. Срещу €200 на работник Маринова задейства процедурата за получаването на виза и въпросът е уреден“, описа рекетът източникът на Narod.bg.

Очаквайте разследване на Narod.bg по рекетьорската схема с издаването на визи за работници от чужбина и престъпните действия на шефката на Агенцията по заетостта Полина Маринова

7 Коментара
 1. Ahmed казва

  Кво я бавят тази лелка?!

 2. Лина казва

  Ами онзи Драгомир и Кремената изгониха насила цели отдели в бюрата и стоят там още да се гаврят с хората,потрес,те са за затвора,а не хората,които изгониха

 3. Бързия Джо казва

  Цялата крадлива клика са за затвора. Калчева, Николов,Маринова и компания от калинки. Не се ли наядохте , апрупо Накрадохте?

 4. Вълчан казва

  Наистина, отстъпете и дайте възможност на Смилката да захлеби. Стига толкова, и той в човек, и той душа носи

 5. Иван Маринов казва

  Така ли ги уреждате на работа срещу 200 евро?

 6. Цено казва

  Много тъпи и злобни драскачи,няма почивен ден за тия говеда

 7. Мари казва

  Пак няма да има осъдени. Ще се измъкнат, натрупали са достатъчно евра. До сега никой от големите мошенници и крадци, няма осъден.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.