ЧИСТКА! Борислав Сарафов коли и беси в прокуратурата – близките до Гешев са аут

4 17 779

Странни коалиции роди чистката в прокуратура та. Предстои и борбата за нов главен прокурор и евентуална промяна в правомощията му. Именно това трудно начинание доведе до брак по сметка между доскорошни върли противници като депутата от ДПС Делян Пеевски и съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов.

Това стана ясно в петък, след като парламентарните групи на ГЕРБ- СДС, ПП-ДБ и ДПС дружно поискаха да бъде спрян изборът на нов главен прокурор, формациите внесоха декларация за това до председателя на Народното събрание Росен Желязков. Документът е подписан от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Деница Сачева, Христо Иванов, ген. Атанас Атанасов, Никола Минчен, Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски.

„Отправяме своя призив към Висшия съдебен съвет да спре процедурата по избор на нов главен прокурор до окончателното произнасяне на Конституционния съд, както и до окончателното приемане на предвижданите промени в Конституцията на Република България“, пише в декларацията.

Споменава се и сериозното обществено напрежение.

Реклама

Целта е Борислав Сарафов да остане по-дълго |като и.д. главен прокурор, научи „Галерия“ от депутати. Между другото, той вече коли и беси в държавното обвинение, потвърдиха наши източници в съдебната система. Сарафов не вярвал на никого, който имал дори най-малък досег с бившия главен обвинител Иван Гешев.

Разкарал е по други съдилища дори обикновени униформени служители, които охранява-ли офиса на Гешев. „По всичко личи, че Сарафов се кани да остане по-дълго на поста“, твърди източникът на „Галерия“.

Такива са и индикациите в Народното събрание. След първоначални-те заявки, че ще се правят спешни реформи и дори се обмисляше дали изобщо да я има фигурата на главния прокурор, депутати вече дават заден.

Нов главен ще има, но се търси подходящият човек. Естествено, всеки партиен лидер иска да е на „ти“ с обвинител номер едно и да си пие кафето в кабинета му. За да се спре с караниците по щекотливата тема, вече се водят тайни преговори между партийните лидери за фигура, която да има тяхното одобрение.

4 Коментара
 1. многознайко казва

  Добре де-какво стана с гласовата декларация на Сарафов,че Гешев може да разчита на него,както и Сарафов на Гешев во век и веков-черно на бяло на запис и че остават приятели….завинаги.Е ,а кажете как да му се вярва на Сарафов.И като е взел да разчиства-да започне от себе си,като се самоотстави.
  Боже,колко двулични хора има на този свят.
  Да не говорим за ония чучела от ВСС,които удобно пропускат тези факти.Ама какво да се прави-такава е заповедта и те понеже са зависим-изпълняват.
  Бог да пази България.

 2. ИСТИНАТА казва

  „Другарю“Сарафов,ЧУХТЕ ли,ТОЙ се ОТКАЗА от ИМУНИТЕТА си ???? Сега от КЪДЕ го ЗАПОЧВАМЕ от:КТБ,ПЪТНАТА КАРТА,НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Барселона,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,ХАЗАРТА,“ДЖУДЖЕТАТА“,“Белене“, „Лукойл“,“Росенец“,Капитан Андреево,ПАНАИРА,……………………..или от МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА му ОПГ „герб“???? От КЪДЕ „Другарю“ Сарафов ????

 3. Абсолют ООД казва

  Значи, няма да замине за Аруба! Те там туземците ще го готвят със зеленчуци – като разберат, че е пропаднал магистрат!

 4. Бати Сарасати казва

  Paso Doble

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.