На вниманието на ДАНС: Рубладжийка с връзки в Русия се гласи за шефка на ГД ГВА, коя е Анелия Маринова?

1 27 979

На вниманието на ДАНС – насред вихрещата се на 1000 км от България война на Русия срещу Украйна абсурдно назначение по върховете на държавата може да напълни администрацията с агенти на Москва чрез инсталирането на рубладжия за главен директор на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГД ГВА), алармира ексклузивно пред Narod.bg информатор от ротационното правителство.

Драмата започва с новината, че в стола на сменения преди 2 дни шеф на ГД ГВА Христо Щерионов се готви да седне оперативният мениджър на частната авиокомпания Fly2Sky Анелия Маринова, която се оказа рубладжийка на хранилка в Москва.

Повод за такова заключение, според информатора ни, дава проверка на собствеността в частната авиокомпания – управител на фирмата-собственик „Флай2скай” ООД е гръцкият бизнесмен Матеос Гобена, който държи 51% в дружеството чрез компанията си „АЛГ Аеро България” ЕООД.

Реклама

И тук започва най-интересното – останалите 49% от дялове са на фирмата „Аеровиста” ЕООД на Анжелика Лабазановна Лахиялова, гражданин на Руската федерация, притежаваща статут на постоянно пребиваващ в Република България.

Анжелика Лахиялова пък е съпруга на дубайския бизнесмен от руски произход Апанди Лахиялов, който е съдружник на друг рубладжия – бизнесмена от Дубай с грузински корени Джумбер Якобадзе. Тяхното дружеството е доставчик на услуги за лизинг, търговия и управление на самолети със седалище в Дубай.

С оглед на международните санкции срещу Русия и опасността от изпиране на руски капитали дали е нормално Анелия Маринова да бъде назначена на високия пост главен директор на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“, в чийто правомощия, между другото, е да налага административни наказания или принудителни административни мерки, прекратява, спира, отнема или ограничава правата, произтичащи от издадените лицензи, разрешения, разрешителни, свидетелства, удостоверения и одобрения в сферата на гражданското въздухоплаване, пита риторично падалият сигнала правителствен източник.

Очаквайте продължение с нови разкрития за Анелия Маринова и нейните напъни да се изкачи на високия пост под шапката на министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков

1 Коментар
  1. Мамито ви циганско продажно! казва

    Що за идиотщина, тази територия държава ли е, България ли е?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.