Narod.bg предсказа войната: БСП-структура отсвири Корнелия, отива сама на избори

0 19 837

Narod.bg отново беше пръв – разривът в БСП-Петрич е необратим, след като днес се оказа, че досегашното общинско ръководство на червените в югозападния град обмисля самостоятелно явяване на предстоящите местни избори.

Явяването на изборите през есента ще бъде с местна организация, каза на пресконференция Йорданка Атанасова-общински съветник от БСП и доскорошен председател на местната структура на партията в Петрич, цитирана от БТА.

Причината за думите й е проведена преди няколко дни общинска конференция, на която доверието към досегашното ръководство на БСП в Петрич е било снето и за нов временно изпълняващ длъжността председател е избран Новко Попов.

Според Йорданка Атанасова в провелата се общинска конференция са допуснати нарушения, тъй като не всички участници са били членове на партията, а членове на общинското ръководство в Петрич не са били уведомени предварително за провеждането й.

Реклама

Заедно с Атанасова на пресконференцията днес са присъствали общинският съветник от БСП Димитър Капитанов, досегашният секретар на партията в Петрич Александър Главчев, както и съпартийците им Йосиф Ангушев, Валентин Шумантов, Таня Смилянова и др. Те остават членове на партията, но обмислят самостоятелно явяване на местните избори през есента.

Досегашният председател на местната структура коментира още, че по правило, в БСП, когато няма друг кандидат за кмет, се кандидатира председателят на местната структура.

Пред репортер на БТА избраният за временно изпълняващ длъжността председател на БСП в Петрич Новко Попов казва, че доверието е снето само от двамата общински съветници от квотата на БСП Йорданка Атанасова и Димитър Капитанов, а причината била лоши резултати на изборите.

По думите на Попов членовете на досегашното ръководство са били уведомени за провелата се конференция, на която е избран нов председател.

През месец март в партията предстоят редовни избори, на които ще бъде избран председател на общинската структура в Петрич. В социалните мрежи членове на столетницата в Петрич коментират, че очаква подмладяване на ръководството.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.