Narod.bg позна: Иван Демерджиев се натиска за кмет на Пловдив „за благото на държавата“

0 5 521

Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев не разкри дали ще бъде кандидат-кмет в Пловдив на предстоящите местни избори, но обяви, че ще бъде част от обществения живот на града. Както обаче Narod.bg вече писа, пловдивчанинът категорично ще се пусне в битката за кметския пост на местните избори през есента.

„Аз ще бъда част от обществения живот на Пловдив и смятам да го използвам за благото на държавата. Ролята ми на общественик ще продължи. Ще се боря на този терен. Докъде ще ме отведе това – ще видим. Ситуацията определя дали обществената функция ще прерасне в политическа или не“, каза адвокатът пред бТВ.

Реклама

Демерджиев призова да се изчака „събитията да се развият, да дойде съответният момент“, когато ще може да коментира директно.

„Натрупах опит и смятам да го използвам за присъствие в обществения живот. Ако се явя на избори, не знам дали ще са местни или друг вид, надявам се хората да оценят действията ми, които са видели“, каза още Иван Демерджиев.

Попитан защо не е станал част от съветниците на президента Румен Радев, който назначи някои от служебните министри в понеделник, бившият силов министър коментира, че няма желание да заема пост на този етап.

„Последните години поддържам системни контакти с президента и неговата администрация. Смятам и занапред да е така“, обясни още Демерджиев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.