„Морето е чисто“: Народът се гаври с Нептун Алибегов

7 91 021

Реклама на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели, която цели да успокои туристите след взрива на язовира „Нова Каховка“ и потенциалното замърсяване на Черно море, предизвика вълна от реакции в социалните мрежи.

Организацията, зад която стои Ричард Алибегов, сега нарочен за Нептун, призовава хората да се снимат, стъпили на плитко във водата, сочейки я с ръце. На снимките виждаме и надпис на няколко езика, който гласи „Чиста е“. Целта е да отправят позитивното послание и да успокоят туристите, че качеството на морската вода не е засегнато от гнусните биологични и радиоактивни отпадъци от украинската ВЕЦ.

Желаещите да се включат трябва да изпратят трите си имена, длъжността си и датата, на която са се заснели.

Реклама

Кампанията идва на фона на опасенията, че токсични и други замърсяващи материали ще се влеят в Черно море след удара по язовирната стена „Нова Каховка“ в Украйна, а това от своя страна, ще застраши летния сезон, страхуват се хотелиерите, предаде Euronews.

Рекламата предизвика противоречи реакции в онлайн пространството. Някои потребители създаваха колажи и карикатури, осмивайки концепцията. От Сдружението на заведенията в България пък решиха да се пошегуват като публикуваха снимка-колаж на своя председател. Ричард Алибегов е с променена длъжност на „повелител“, а името му е променено на Нептун.

Министърът на туризма също се включи в тенденцията и сподели снимка във фейсбук профила си заедно от морето, явно опитвайки да увери туристите в чистотата на море.

Организаторите уточниха, че кампанията официално стартира в четвъртък, а снимките са само призив към хотелиерите да се включат.

7 Коментара
 1. Николай казва

  От къде радиоактивни вещества в ВЕЦ , а отровни от къде май намирисва

 2. Марин казва

  Този помак орангутанов да спре да мърси обществените медии с придъствиета си. А що се отнася да реснорантьори и хотшери голямата чадн от тах са едни кожодери имафиоти. Никакви качествени услуги шашми от всясакъв род и сенчест т.нар
  Бизнес на мутрагени

 3. Диан. Бг казва

  Ама този Нептун много е настръхнал. Като изстрадал ми се струва.

 4. Видовден казва

  МОЖНО ЛИ ВЫЙТИ ИЗ ЛОВУШЕК УКРАИНСКОЙ ВОЙНЫ.
  04.07.2023 11:47

  И. Н. Возможно ли одной из сторон выиграть войну на Украине?

  Подробнее здесь: https://derzhava-sveta.webnode.ru/news/mozhno-li-vyjti-iz-lovushek-ukrainskoj-vojny/

 5. Софианец казва

  Как така помак? Аз мислех, че е софиянец.

 6. Али казва

  Черно море си е мръсно поне от 20 години, заради такива изроди, които ламтят за пари. Всяко лято инфекционните болници в Добрич, Варна и Бургас са пълни с летуващи от нашето ЧИСТО море и плажове.

 7. Асан казва

  Черно море си е мръсно поне от 20 години, заради такива изроди, които ламтят за пари. Всяко лято инфекционните болници в Добрич, Варна и Бургас са пълни с летуващи от нашето ЧИСТО море и плажове.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.