ЛОША НОВИНА: България се въоръжава

4 22 051

Мирът се постига тогава, когато всеки агресор знае, че ако нападне, ще бъде наказан. За да се чувства спокойна страната ни, трябва да развием своя военен капацитет, защото рисковете не са изчезнали.

С тези думи министър-председателят акад. Николай Денков се обърна към ръководителите на службите на военния аташе към задграничните представителства на България при откриването на тяхната конференция.

Повишаването на военния капацитет ще бъде една от задачите на правителството.

Според премиера това не трябва да се случва на парче. И модернизацията на армията, и развитието на личния състав трябва да вървят в комплект. Те трябва да бъдат разглеждани не само в контекста на българския капацитет, но и по отношение на връзките на България с партньорите в Европейския съюз (ЕС) и НАТО.

Реклама

В същото време трябва да се засили и развитието на приложно-научната дейност във военната област, в която нашата страна има традиции, подчерта акад. Денков.

Според него поне от няколко години насам забавянето в развитието на военния капацитет не се дължи на икономически трудности, защото въпреки различните кризи България се развива сравнително добре. Проблемът е в политическата неувереност как искаме да се развием в рамките на двата съюза.

„През последните години България излъчи смесени сигнали към партньорите в ЕС и НАТО. Това пося напрежение и дори разделение в обществото, което е проблем за националната сигурност. Именно поради тази причина ние все още не се възползваме пълноценно и като военен, и като политически капацитет от възможностите, които ни дава участието в тези два мощни съюза“, отбеляза министър-председателят.

Той благодари на военните аташета за тяхната специална роля на военни дипломати, разузнавачи, парламентьори по света, които печелят доверие за България в партньорските мрежи и на чиято помощ правителството разчита, за да взима правилните решения.

4 Коментара
 1. Schatz казва

  Народ, сменете си заглавието. Лоша новина за рашистите ли е? Вероятно, да.

 2. зеленски казва

  На ВВПутин му е през“ оная работа к’ во е казал Хъкадемик Плазмодиев и МАГАРЕНкоФ.
  Кой пак ще ГО яде? Простият народ ще плаща до гроб

 3. shsh казва

  Всяка новина за въоръжаване е лоша, да не мислиш че ще ти отпуснат пари от ес.
  Ще го платим ти и аз от джоба си, акио не знаеш как мога да ти подскажа (увеличаване на данък, такси)

 4. зеленски казва

  Тоя пишман ХЪкадемик Плазмодиев да изгледа това“ нещо“. И след това да изпрати синове, внуци или близки в Осрайна
  https://www.informiran.net/%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B5-%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B5/

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.