VIP сделка в Боровец: Продава се прокълнатият замък на Косьо Самоковеца (СНИМКИ)

6 148 375

Нов собственик за пореден път си търси прокълнатият замък на контрабандиста Константин Димитров – Косьо Самоковеца в Боровец. Имението в средновековен стил, чийто дизайнер е застреляният през 2003 г. в Амстердам мафиот, е пуснато за продажба в няколко VIP имотни агенции, видя „Уикенд”.

То е описано като „Приказно имение в стил на средновековен замък в Боровец”, а цената е 2,5 млн. евро. Колкото и впечатляваща да изглежда сумата, реално замъкът се продава с огромна отстъпка. Само преди година вдовицата на Димитров Ангелинка изтъргува внушителното планинско имение за над 8 милиона лева.

Твърди се, че купувач е влиятелен арабин, развиваш проспериращ бизнес в България. От тогава имотите поскъпнаха стремглаво, но новият собственик е готов дори и на сериозна отстъпка, само и само да се отърве от кичозната постройка. Причината едва ли е липса на средства, твърдят запознати.

Според градски легенди, над замъка тегне проклятие. Още в края на 90-те години на миналия век, когато Самоковеца започва мащабния строеж в Боровец, врачка предсказва на съпругата му, че имението е прокълнато, тъй като се строи с кървави пари и ще донесе само мъка и смърт на стопаните си. Силно суеверната Ангелинка напразно опитала да разубеди половинката си да зареже строежа. Константин Димитров останал непреклонен в стремежа си да осъществи своята детска мечта.

Само година след като е положен и последния камък, изживяващият се като некоронован крал на контрабандата мафиот е ликвидиран, докато купува диаманти на любовницата си – манекенката Цеци Красимирова, насред Амстердам. В същото време съпругата му Ангелинка е бременна с дългоочакваното им първо дете и е в София. Очевидно, пророчеството на ясновидката се сбъдва…

Реклама

Твърди се, че Ангелинка никога така и не стъпва в прокълнатия замък. Не е ясно дали черната прокоба остава в сила и до днес, но е факт, че купилият го арабски бизнесмен не изгаря от желание да му бъде собственик.

Обявената цена от два милиона и половина евро си струва, убедени са брокерите. Срещу парите купувача може да се нанесе в собствен замък, заобиколен от вековните рилски гори. Имението е с 780 кв.м застроена площ, с огромен двор. Има три спални, пет бани, трапезария за 12 човека с камина, пура бар, спа център, джакузи за шест човека, сауна, фитнес, както и отопляем открит басейн на двора.

Отделно от това в имота има гараж за 4 автомобила, моторни шейни и две паркоместа на двора. Както си му е реда, господари и прислуга няма как да са под един покрив. За персонала е изграден изолиран апартамент на двора, както и отделна постройка за барбекю и столова с площ от 130 кв. метра.

Макар и нетипична за тукашните земи, това не е единствената псевдо средновековна постройка у нас. С подобна резиденция може да се похвали и депутата от ГЕРБ Гюнай Хюсмен. За Хюсмен не се е чуло да претендира за благороднически произход. Това не пречи да си има мини крепост, подходяща за аристократ от най-висок ранг.

И то в известното с вековната си духовна и материална култура село Малък Поровец, община Исперих. Следвайки най-добрите традиции на мутробарока, замъкът на Хюсмен е с внушителни крепостни стени, иззидани от дялан камък, с кули и бойници, окичени с оръдия.

Досущ като убежището на средновековен херцог или принц. Липсва единствено водният ров, който да пази господаря от нахлуващите варвари. Вместо това в двора има гигантски басейн, заобиколен от палми и луксозен СПА-център

6 Коментара
 1. Ггг казва

  Историята се пропуква та, където са крайностите… Защо му е на СВИНЯТА БОРИСОВ да изнасилва, като го обожествяват и се изтрепват да забременяват от него… Защо му е на СВИНЯТА БОРИСОВ да краде, като си има донори юристи. ..

 2. Ггг казва

  Това, което е отвратително и изнесено като факт за гнусното семейство на Борисов, е че зет му, след завръщането си от Америка, отваря 3 сергии за плодове и зеленчуци. Ето как ПРОСТАКЪТ си осигурява мнението, че е нормален човек. Ами-не е нормален, а е изрод-психопати, който е правил групов секс и замени на младини.

 3. Ггг казва

  ПСИХОПАТЪТ БОРИСОВ, който понякога обича да играе ролята на жертва, е прав за едно нещо: че при него всичко е „ГЕЙТ „.

 4. Lucid & Ferrous казва

  Циганин, види ли се с пари си мисли, че всички, и всичко, му е в краката и може да го купи. Гени, обаче, не може да си купи, а всичко е в гените.

 5. Анти казва

  И хюсмен да го походи съдбата на самоковеца му пожелавам

 6. J.English MI6 казва

  Чалгаря Слави с татуираните порти на АДа няли живее в Картафуниь палот на Самокавеца

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.