ПП нагли: Бутат Андрей Гюров за шеф на БНБ

1 6 565

Още едно бъдещо назначение ще доведе до разпри коалиционните партньори. Бившият шеф на парламентарната група на „Промяната” Андрей Гюров щял отново да е номинацията на Асен Василев за гуверньор на БНБ, научи „Уикенд”.

Гюров в този парламент не е председател на групата на ПП, а редови депутат, но опитът да оглави БНБ ще е втори. Смяната на настоящия управител Димитър Радев обаче не се харесва на ГЕРБ и хората на Бойко Борисов били върло против дори на такъв пост да се настани кадър на ПП.

От ГЕРБ били категорични, че партньорите им се опитват да преяждат с власт и дори нямат достатъчно управленски кадри, които да номинират извън парламента за ключови постове, но в името на узурпацията на власт щели да „изчегъртат” собствената си парламентарна група, за да се наместят на креслата в държавата.

Реклама

ПП опитаха предишен мандат да издигнат Гюров, преподавател в АУБГ – люпилня на повечето кадри на „Промяната”, за гуверньор на БНБ срещу опонента му от ИТН Любомир Каримански. Сагата с управлението на БНБ тогава се превърна в истински цирк, след като Гюров се отказа от номинацията, а ПП обявиха, че няма да подкрепят Каримански и вбесиха Слави Трифонов.

Така накрая Димитър Радев продължи управлението си, както се надяваха и ГЕРБ, които и днес искат гуверньора да остане на поста си, а не пореден кадър на новите управляващи да се настани на високо кресло.

Според източници на „Уикенд”, за позицията шеф на БНБ отчаяно се натискала дългогодишната шефка на ДСК Диана Митева, която от няколко години живее на семейни начала с първия мъж на Гала – Константин Будев. Митева дори намерила свое лоби в ПП, но според запознати Асен Василев изобщо не я харесал и нямало да подкрепи кандидатурата й.

1 Коментар
  1. КЪРТАЧА казва

    кикиту да маа с разширителя ,че лицето се е прицелило в пръдялника му,да се подготвя ,че да го поеме по леко

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.