Разходката на Иван Гешев в САЩ – платена от прокуратурата, ето колко струва

0 11 521

Официалната визита на бившия главен прокурор Иван Гешев в САЩ през май, само дни след взрива до кортежа му, е струвала 35 009.60 лева и е платена от бюджета на прокуратурата. Това се разбира от отговор на новия заместник на временно изпълняващия функциите на главен прокурор Мария Павлова на въпрос от народния представител от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Ивайло Мирчев.

От цялата похарчена сума, Гешев, заедно с двамата си придружители – Владимир Николов, който е административен ръководител на окръжната прокуратура в Плевен, и служителят в дирекция „Публична комуникация“ Марчела Пантелеева, са използвали близо 19 хил. лева за квартири и 13 хил. лева за пътни разходи. Останалите пари са били изразходени за вътрешен транспорт, дневни и медицински застраховки

Реклама

Само няколко дни след завръщането на Гешев от САЩ от Националната служба за охрана, също в отговор до Мирчев, уточниха, че посещението му е струвало на държавата близо 15 хил. лева. В тази сума са включени парите за командировки, билети и престой на всички ангажирани служители на НСО.

Посещението на Иван Гешев в САЩ беше в периода 6-13 май 2023 г. и беше по покана на изпълнителния директор на Американското ционистко движение Хърбърт Блок.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.