Изненада: Големите в парламента скочиха срещу Борислав Сарафов

1 14 581

Парламентарните групи на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС искат да бъде спрян изборът на нов главен прокурор. Трите партии са внесли декларация до председателя на Народното събрание Росен Желязков. Декларацията е подписана от Бойко Борисов, Деница Сачева, Христо Иванов, Никола Минчев, Атанас Атанасов, Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски.

„Отправяме своя призив към Висшия съдебен съвет да спре процедурата по избор на нов главен прокурор до окончателното произнасяне на Конституционния съд, както и до окончателното приемане на предвижданите промени в Конституцията на Република България“, пише в декларацията.

Реклама

По-рано в петък правосъдният министър Атанас Славов обяви, че ще внесе във Върховния административен съд жалба срещу избора на Борислав Сарафов за временно изпълняващ функциите главен прокурор. Според Славов процедурата за избор на нов главен прокурор трябва да бъде спряна.

В декларацията като мотив е посочено „сериозното обществено напрежение“ след освобождаването на главния прокурор и процедурата по избор на нов такъв.

Иван Гешев бе освободен от поста главен прокурор на 15 юни с решение на ВСС. След това започна процедура по избор на временно изпълняващ функциите главен прокурор и на мястото на Гешев бе назначен Борислав Сарафов.

1 Коментар
  1. многознайко казва

    Детска градина-не Парламент.Крачка напред-крачка назад/не две/.Какви малоумници ни управляват…..Ма то така-бързата кучка….А те все бързат.Същата работа и с правната комисия с Дилянчо.Хем знаят каква ще е реакцията-хем пак така.После се фиксира грашката и айде -наопаки.Е докога ще си играете с търпението на хората я?Дали ще има кой да иде до урните следващия път.Отдавна го казах-всички мераклии за управляващи-на психотест-до един.Да не говорим за дрегерите с които тормозят шофьорите-от същия модел- да сложат на входа на…Парламента.Вече ми е неудобно да споменавам заглавието на тази сграда.Резултатите ще са интересни.Да назначат д-р Гълъбова да ги наблюдава и ръководи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.