За милиони няма закони: Тъстът на Богомил Манчев се скри от съда за кражба на 1,2 млн.

2 21 805

За пореден път делото срещу бившия кмет на Неделино Стоян Беширов, допреди време тъст на енергийния бос Богомил Манчев, бе отложено. Нито един от обвиняемите, общо девет души, не се яви в съдебната зала в Смолян.

Все още не е готова назначената съдебномедицинска експертиза.

Това остана от мерцедеса на Стоян Беширов

Припомняме, че Беширов, баща на Нели Беширова, екссъпругата на Бого Манчев, бе с „дифузна травма на главен мозък“, след претърпения от него тежък пътен инцидент на 4 октомври м.г. Тогава 67-годишният бивш кмет катастрофира край кърджалийското село Върбен. Дълго време той бе на лечение в клиника в Пловдив.

Беширов е обвинен, че в периода 2012-2014 година, в условие на продължаващо престъпление, чрез 25 деяния, заедно с останалите обвиняеми, е присвоил 1 216 746 лева, предоставени на община Неделино от правителството.

Реклама

В обвинителния акт, който бе внесен срещу бившия управник на родопската община в Специализирания съд, е посочено, че бедствени положения по време на кметуването на Стоян Беширов е нямало, но обявените такива в община Неделино са били с цел източване на средства, чрез възлагане на обществени поръчки без обявление. За целта тогавашният кмет издавал множество заповеди, в които преувеличавал характера на валежите, снеготопенето и пораженията, които те нанасяли върху инфраструктурата.

След като бяха закрити специализираните прокуратура и съд, всички материали по случая са пратени за разглеждане към окръжните магистрати в Смолян.

Деветима, начело с бившия кмет, са обвинени за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай – чл. 203, във връзка с чл. 201 от Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години. Общо 198 са свидетелите по делото. Вещите лица са 11.

Следващото заседание на съда е насрочено за 28 септември.

2 Коментара
  1. Драйф казва

    Боклуци, вие постоянно си противоречите, но и да цитирате словестната повърня, наречена „чалга“, изглежда никак не ви е чуждо…

  2. Со керез казва

    В Китай – 5г затвор. За това имат държава, а рашки, сашки и уж европейци – резервати за човекоподобни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.