Само в Narod.bg: Опасна близка до Борислав Сарафов следователка става главен прокурор

0 21 583

Опасно близка до Борислав Сарафов следователка се готви да става главен прокурор през октомври, докладва пред Narod.bg запознат с драмите източник от държавното обвинение.

До момента петимната за прокурор №1 Ивелина Христова е зам.-директор на Националната следствена служба (НСлС), а наскоро стана и биг бос на следствието с изрична заповед на началника Борислав Боби Сарафов.

От 19 юни и.д. главният прокурор възложи на своята приближена Ивелина Христова временно да ръководи следствената служба, съобщиха официално от прокуратурата. Целта е именно да получи нужния трамплин, който през октомври да й помогне да стане шеф на държавното обвинение.

Реклама

Христова ще заема поста, докато Борислав Сарафов е административен ръководител на прокуратурата, като се очаква да остане на поста до октомври, когато ВСС трябва да избере титуляр за поста обвинител №1.

Ивелина Христова е в съдебната система от 26 години. Завършила е Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Започва професионалната си кариера като следовател в Столичната следствена служба. От април 2006 до 22 юни 2015 г. е прокурор в Софийската районна прокуратура, а след това е следовател в НСлС. В началото на 2018 г. е назначена за заместник-директор на НСлС.

Източникът на Narod.bg подчерта, че новата шефка на НСлС и кандидатка за прокурор №1 е изключително близка до Борислав Сарафов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.