Грозни сцени: Бой за постове в „Промяната“, Лена разследва роднините на Даниел Лорер

1 24 337

Битката за постове във властта е отворила разлом в отношенията между съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев, коментират депутати от парламентарната група. Според тях причината за влошените отношения била, че Петков е игнориран не само от властта, но и от възможността да кадрува в нея.

Това го изнервяло и напрягало и често го водело в Министерски съвет, където нахлувал в различни кабинети по кадрови въпроси. Петков разчитал най-вече на Лена Бориславова, която била предана и лоялна към него и готова да изпълнява щенията му, предаде „Труд“.

В ППДБ твърдят, че амбициозната юристка действа по указания на Петков, който я пращал на различни срещи, за да има информация какво се случва там. От напористите акции на Бориславова недоволства лагерът на Асен Василев-Николай Денков, където засега успяват да удържат положението, като не легитимират Лена с пост в политическия кабинет на премиера.

Натискът бил юристката да бъде назначена за съветник. Лена Бориславова е в Изпълнителния съвет на “Продължаваме промяната”, но в партията вече се чували гласове да бъде извадена от него.

Реклама

Депутати от ПП коментираха пред “Труд news”, че напрежението около номинирането и оттеглянето на Виолета Лорер за член на борда на Европейската инвестиционна банка преди две седмици също е било инспирирано от Лена Бориславова, която не била информирана от финансовия министър Асен Василев за опита му да я пробута.

Малко след това Бориславова разпоредила на народни представители да съберат цялата информация за роднините на Даниел Лорер – къде са назначени и колко от тях са били на държавни постове или свързани с изпълнителната власт и по времето на правителството “Петков”. Лена оправдала справката с прекомерното овластяване на фамилията Лорер, но само един депутат се съгласил да събира подобна информация за съпартиец.

В парламентарната група имало натрупани биографии за зам.-министри, директори, областни управители и други държавни постове, но всяка кандидатура минавала по няколко пъти на оглед от парламента към Министерския съвет и обратно през Лена Бориславова.

В ППДБ иронично подхвърлят, че засега кадруването на Лена и Кирил Петков се оказвало доста неуспешно. Припомнят, че Петков обещал на Христо Иванов да го номинира за еврокомисар, защото Иванов искал да ходи в Брюксел, където е жена му. Депутати се шегуват, че мечтата му може да се сбъдне, ако го направят водач на листата за евродепутати догодина.

1 Коментар
  1. Schatz казва

    Труд не е вестник, а парцал. И като четеш това нещо, все едно двете клюкарки от блока обсъждат третата. Пълна простотия! А междудругото работата, която не зае жената на Лорер, не се заплаща, т.е. доброволен труд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.