Депутати: Васил Божков спонсорира партията на Гешев?

2 11 431

Васил Божков ли стои зад бъдещата партия на Иван Гешев? Това съмнение все повече обикаля кулоарите на парламента и политическите централи, научи „Филтър“ от няколко източника в голямата игра.

Бурните събития и обрати в държавата през последните два месеца направиха възможни коалиции между доскорошни врагове, разрушиха стари приятелства и поставиха изненадващи нови проекти и тенденции.

Васил Божков е враг номер едно на Гешев от януари 2019 година. Той току-що е заел поста на върха в прокуратурата. Атаката срещу богаташ номер 1 се осъществи с помощта на много институции, сред които и такива в изпълнителната власт като МВР, НАП, КПКОНПИ, ДАНС и много други.

Божков избяга в Дубай, а срещу него бяха повдигнати 19 обвинения за тежки престъпления. Бизнесът му приключи и той се превърна в поредния беглец от правосъдието.

Какво се случва три години и половина по-късно? Делата срещу Черепа още са в прокуратурата.

Една от мишените на Божков през това време беше точно Гешев. А след последните събития в държавата отношенията тотално се промениха.

Реклама

Сближаването на позициите на бившия главен прокурор и хазартния бос от миналото е факт от няколко месеца и е направило впечатление на действащи магистрати.

От началото на годината до отстраняването му, например, Гешев не е споменавал публично името на Божков, а обвиняемият дори застана на негова страна след дълго мълчание.

Милиардерът винаги е обвинявал политици за разследванията срещу него и е сочил Гешев като техен инструмент.

„Понякога разкаялият се грешник може да бъде по-ценен от светец“, написа Васил Божков във фейсбук от Дубай на 16 май. Това се случи точно след пресконференцията на прокуратурата, на която Иван Гешев демонстративно скъса оставката си и се закани да доведе докрай разследванията срещу „политическия боклук“, за което по0късно бе отстранен заради „уронване престижа на съдебната власт“.

На следващия ден Борисов коментира думите на Гешев в парламента, а Божков реагира веднага, отново заставайки на страната на Гешев. „Наглостта на Борисов отстъпи пред страха му. Има защо да се страхува. Готов съм да се върна в България като защитен свидетел“, написа хазартният бос, които иначе не е активен в социалните мрежи през последните няколко месеца.

Две седмици по-късно отново посочи враговете си със снимки на Бойко Борисов и Кирил Петков, придружени с текст „Намерете разликите“!

На същите двама политици Гешев поиска имунитетите в последните си дни като главен прокурор.

2 Коментара
  1. димитър костов казва

    не бях чел, а и не мога да си представя по-голяма глупост, и понеже не е истина, и за да не ги съдят, плясват една въпросителна, едва ли не, ние само питаме….жалка работа….

  2. Слана гйк казва

    Тъпаци, по-добре Васил Божков, отколкото фондациите Аденауер или Сорос да спонсорират БГ партии…..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.