ИЗВЪНРЕДНО: Спецслужбите проверяват Костя Копейкин

4 15 397

Софийската градска прокуратура (СГП) се е самосезирала по разпространена информация в медиите, че народен представител от 49-ото Народно събрание евентуално е извършил престъпление против правата на гражданите.

Името на депутата не се посочва, но става въпрос за лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Проверява се конкретно престъпление по чл. 162 от Наказателния кодекс, съобщиха от прокуратурата няколко часа след като премиерът Николай Денков и двама министри призоваха държавното обвинение да се самосезира, уточнява „Дневник“.

Според текста на Наказателния кодекс: „Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание“.

Наблюдаващият прокурор по реда на Закона за съдебната власт е възложил извършването на съвместна проверка от Държавна агенция „Национална сигурност“ и отдел „Киберпрестъпност“ при Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ на МВР.

Реклама

В хода на проверката ще се установява дали чрез слово, печат, или чрез други средства за масова информация, чрез информационни системи или по друг начин народен представител проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност.

Срокът за извършване на проверка по закон е до три месеца, след което ще се извърши преценка дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, за да се образува досъдебно производство.

За резултатите обществеността ще бъде информирана, уверяват в съобщението от прокуратурата.

През последните седмици демократичната общност бе атакувана няколко пъти по различен начин от страна на представители и привърженици на партия „Възраждане“ и лидера на партията Костадин Костадинов – нападенията в София и Варна преди прожекцията на филм, както и с агресия над магазин за бира и служителката му.

В публикацията, маркирана като „официална позиция“ на лидера на „Възраждане“ унищожаването на тази „озверяла античовешка сган, жадуваща кръв и мечтаеща за войни и насилие“, е дълг на „всеки нормален гражданин“, визирайки „родната демократична общност“.

4 Коментара
 1. Бай Ставри казва

  А,“Другарят-ЛИЧНОСТ-евроантлантик“Борисов,ПРОВЕРЯВАТ ли ?! ТЪРСЯТ ли НОЩНОТО ШКАФЧЕ ????

 2. зеленска казва

  Пак“ наши и ваши“.
  Боко Тиснонии никои не го проверява.
  Киро Про100то и Лена Парапетова- също
  ТагаръчкоФ- военния министър също
  Но за някой може…може да ядат дръвета

 3. Чакала2 казва

  Дадоха властта на Просто Киро и се започна.По заповед на Доган и Просто Киро.Аама и народ проЗ

 4. Д-р Менгеле казва

  „Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин ИЗПОВЯДВА дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание“.
  КОГА тЪз държава ще ми даде поне компенсация по лихво-точките на жилищния влог от 1976г???
  Като съм българин, нямам ли право да имам дом в територия, която ВСЕ ОЩЕ се нарича българия?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.