След взривовете: МВР нахлува във военните заводи

0 10 825

Министерство на вътрешните работи започва проверки на обекти от военната промишленост. Проверките касаят мерките по безопасност и сигурност на държавни и частни фирми от военната индустрия. Те са разпоредени след взривете в събота вечерта в склад за боеприпаси на частен производител край Карнобат.

Пред Радио Бургас собственикът на завода в Карнобат – Емилиян Гебрев заявява, че причината за взрива е дошла най-вероятно отвън. Според него щетите не са малки, но не са водещи, важното е, че няма загинали или ранени хора, както и замърсяване на околната среда.

Реклама

По думите на Гебрев информация за резултат от разследването на миналогодишния взрив в завода би помогнала да се предположат причините и за този случай, но няма как да се направят каквито и да било заключения при положение, че до този момент няма никаква инормация от разследвано на взрива през миналата година.

След взривете в събота вечерта в склад за боеприпаси на частен производител край Карнобат, в ход са протоколите за реакция, посочват от Министерския съвет. От кабинета напомнят, че освен сигурността на гражданите, приоритет е цялостната подкрепа за развитието този тип производства, ключови за родната икономика.

Проверка на всички обекти очакваме от поне 14 години. Най-накрая правителството разбра, че има такова направление в икономиката, коментира Гебрев пред Би Ти Ви.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.