След сигнал на Narod.bg: МВР търси Пламен Галев в България

1 12 907

Вътрешният министър Калин Стоянов обяви пред БНР, че МВР не разполага с информация как покойният Ангел Христов е влязъл у нас.

„Аз лично това, което знам, е че Ангел Христов е починал от инфаркт, но предстои да уточним начина, по който е влязъл в страната. Пламен Галев също е обявен за международно издирване, провеждаме оперативно-издирвателни мероприятия, с които целим да установим дали въпросното лице не се намира на територията на България, но към момента нямаме такава информация“, каза той пред БНР.

Първо Narod.bg съобщи още на 5 юни за индикации, че Пламен Галев е в България, след което бяхме преписани, често без цитиране, от доста печатни и онлайн медии.

МВР шефът посочи, че властите в Република Южна Африка са изразили готовност да пратят у нас разследващи, които да работят заедно с българската полиция по случая с разстрела на Красимир Каменов – Къро и още трима негови близки. По думите му, полицията в африканската държава е наясно с механизма по който е извършено престъплението.

Реклама

Стоянов не изключи възможността мотива за убийството да е свързан с лица у нас, но допълни, че все още не може да се твърди това.

„Реално те имат сглобен механизма по който е извършено престъплението. Просто търсят най-важното нещо а именно мотива, което може да бъде свързано и с лица от България, но на този етап не можем да се ангажираме с такава информация“, каза още той.

Стоянов коментира и темата кого охранява в момента МВР.

Към момента МВР охранява само трима защитени свидетели по прокурорски постановления, обясни вътрешният министър. Той допълни, че след анализ, извършен заедно с прокуратурата, е решено броят на охраняваните да бъде намален. Според него снимките на това как полицаи товарят багаж в джипа на Любена Павлова са имали положителен ефект за МВР.

„Аз искам да благодаря на човека, който ги е направил. Който според мен ги е направил и ги е пуснал с цел по някакъв начин да злепостави Министерството на вътрешните работи. Но тези снимки постигнаха обратен ефект, според мен.

След анализа, който направихме, към момента Министерството на вътрешните работи охранява само три такива лица. И значително разтоварихме системата от този ангажимент“, каза Стоянов.

1 Коментар
  1. Uncle $AM казва

    Пък НИЕ от Козяк разполагаме с инфо че новия МВР министър е РУСКИ БУШОН и работи като “РУСКИ троянски кон“ за агенти на МОСКВА
    Калин е работил за МВРто в ПРИМОРСКО/централа развъдник на РУСКИ КГБейски интерси свързани с ВАЛЬО ЗЛАТЕВ-ЛУКойл,Иван Саздов,Алeксандър Чаушев-ЛУКойл Нефтохим,БИЛДНИКС и КГБагенти от Ярославь -Россия/
    ПРИМОРСКО освен че явоно КГБейско место е и ПЕРАЛНЯ за руски КГБейски пари наливани в хотели,земи,имоти

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.