ОБНОВЕНА: ПП се среща с ГЕРБ – решават съдбата на кабинета, Денков готов с оставката

1 10 573

Очаква се днес да се проведе лидерска среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. На нея двете формации трябва да уточнят как ще продължат да работят заедно и дали въобще ротационната формула има някакво бъдеще.

През изминалата седмица напрежението между двете политически формации ескалира заради кадрови назначения и рокади по министерства, ръководствата на регулаторите и шефове на служби, предприети от ПП.

Реклама

В петък Кирил Петков обяви 7 условия, които, ако бъдат нарушени, ПП-ДБ ще поиска оставката на правителството. Той също така призова за подписване на управленска декларация, включваща тези 7 точки, и предупредиха, а от ГЕРБ от своя страна настояха за коалиционно споразумение.

Ако процесите не вървят, аз ще си подам оставката, както и голяма част от министрите, които влязоха в този Министерски съвет, за да си свършат работата, заяви пък преди минути премиерът Николай Денков на Първата годишна конференция на Съвета за икономически анализи.

Денков каза, че е оптимист за това, че двете водещи парламентарни групи ще намерят начин да се разберат помежду си, съобщава БТА.

1 Коментар
  1. Бай Ставри казва

    А,СЪДБАТА,ИМУНИТЕТА на „Другарят-ЛИЧНОСТ-евроантлантик“ Борисов Бойко М.,КОГА ???? КОГА ???? КОГА ????

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.