Лена тропна с краче, войната в НС продължава

5 14 047

Не се очертава сближаване между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС след последната криза между формациите. Напротив, всеки твърдо държи на собствените си позиции и никой не дава признаци да е склонен на отстъпки.

Миналата седмица партньорите се скараха за начина, по който да вземат общите си решения и да правят назначения в изпълнителната власт и важните държавни органи. Десните искат кадровите назначения на новата власт да се решават чрез общ механизъм от двете формации, като дори заплашиха да поискат оставката на кабинета „Денков-Габриел“. В отговор герберите настояха да влязат официално в коалиция с ПП-ДБ, с писмено споразумение. Всяка от страните твърди, че другата не се съобразява с нея.

В същото време, двете формации, заедно с ДПС, постигнаха предварително съгласие по някои акценти на конституционната реформа. Това стана на друга среща, която се проведе паралелно с чисто политическата, на която десните и герберите неуспешно си изясняваха отношенията. За основния закон ще се търси подкрепата на БСП и ИТН, тъй като за бърза промяна на Конституцията са нужни 180 депутатски гласа.

ДА СЛЕДВАМЕ СДЕЛКАТА

Промяна в тази ситуация не беше постигната на днешната среща между представители на двете политически сили в парламента. След срещата членът на партийното ръководство на ПП Лена Бориславова обясни, цитирана от „Сега“, че проблемът на десните са „плаващите мнозинства“ между ГЕРБ-СДС, ДПС и „Възраждане“, които се наблюдават в парламента в последно време.

Тя даде като пример, че тези формации са приели проекта на антикорупционен закон, предложен от герберите, и са отхвърлили проекта на ПП-ДБ (за предложението на ГЕРБ-СДС гласуваха и десните – бел.а.). Подобно поведение, смята Бориславова, е нарушение на принципите, на които е изградено общото правителство.

„България има нужда от редовно правителство, но то трябва да има зад гърба си стабилно парламентарно мнозинство. В противен случай, то става един параван, зад който ние няма да позволим да се крият плаващи мнозинства с участието на „Възраждане“ и ДПС“, тропна с краче Бориславова.

Бориславова отхвърли възможността за сключване на коалиционно споразумение с ГЕРБ-СДС, и настоя, че всичко, което е нужно, е механизъм, който да осигури спазването на ангажиментите, поети при създаването на кабинета. „Тук няма нищо ново, нищо различно от това, което вече бяхме договорили с колегите от ГЕРБ преди три седмици, така че аз се надявам да се върнем към този формат и това, което договорихме тогава“, каза тя. А отказа от коалиционно споразумение обясни с това, че между двете формации няма доверие.

ОБИДЕНИ ОТ НИВОТО НА СРЕЩАТ

Оказа се, че герберите са се обидили от присъствието на Бориславова на срещата. Шефът на герберските депутати Десислава Атанасова обясни негодуващо пред медиите, че с колегите й били силно смутени, че ПП и ДБ не са пратили никого, който е в състояние да взима решения и да носи политическа отговорност. Тя подчерта, че трябва да се проведе лидерска среща и да се подпише коалиционно споразумение.

Реклама

Атанасова отхвърли като спекулации твърденията на премиера Николай Денков, че всички назначения се съгласуват с ГЕРБ-СДС. „Никой не ме е питал дали съм съгласна някой да заема поста директор на агенция, приходна администрация и т.н.“, недоволно каза тя, като така намекна за Румен Спецов, назначен повторно за шеф на НАП от финансовия министър и съпредседател на ПП Асен Василев.

Съпартиецът й Томислав Дончев натърти, че овластяването на ярки партийни фигури няма да доведе до нищо – още един намек за участието на Асен Василев в правителството. Когато обаче стана въпрос какво ще се прави, ако не се подпише коалиционно споразумение, Дончев неясно отвърна: „Ще има трудно съществуване и според мен трудно ще дава резултати, защото съществуването само по себе си няма смисъл.“ Накрая каза, че лидерска среща ще има, но първо съпредседателят на ПП Кирил Петков трябва да се върне от почивка.

КЪДЕ Е ПРОБЛЕМЪТ

Тази сутрин премиерът Николай Денков повтори, че работи добре с представителя на герберите в кабинета Мария Габриел, и целият проблем е в парламента, където трябва да се приемат законодателните приоритети, по които се разбраха двете формации. Той отхвърли оплакванията на Бойко Борисов и хората му, че са изолирани от назначенията във властта.

„При подбора на министрите и на зам.-министрите, и при подготовката на управленската програма, ГЕРБ участваше на най-високо ниво, така че твърденията, че само ПП-ДБ взема решенията не са верни. Всички назначени зам.-министри и министри са на базата на разговори и с консенсус. Твърденията, че няма техни зам.-министри са, меко казано, преувеличени“, твърдеше Денков пред журналисти, след като участва в конференция на Съвета за икономически анализи в Софийския университет.

Той беше категоричен, че по всички назначения се търси съгласие. „Ако не беше такъв процесът, отдавна да съм назначил всички зам.-министри и областни управители, защото химикалката е у мен“, посочи премиерът. Денков увери, че няма нужда ПП-ДБ да го призове да си подаде оставката, и припомни, че от самото начало заявяваше, че ако реформите не вървят, ще се оттегли, както и голяма част от министрите.

НАСТОЙЧИВО ЗА КОАЛИЦИЯ

Още от сутринта герберите прокарваха по всички медии тезата си за нуждата от коалиционно споразумение, която им спусна Бойко Борисов миналата събота.

„Още в началото казахме на колегите от ПП и ДБ, че това, което предлагат няма да сработи. Ненапразно в демокрациите са измислени коалиционните формули. Коалициите не се създават, защото някакви хора много си допадат, а защото, когато се конструира парламентарно мнозинство, трябва да се разпределят отговорностите“, заяви сутринта зам.-шефът на ГЕРБ Даниел Митов пред Нова ТВ.

„Казахме на колегите лакомията им за власт да не е толкова очевидна, че и за тях няма да е полезно да преядат с власт, защото бързо ще започнат да правят грешки и това ще си проличи. Ние виждаме единствено желание за завладяване на все повече позиции и власт, без компетентност“, остро каза Митов.

В същия дух се изказа и съпартийката му Екатерина Захариева. „Не приемаме ултиматуми, но сме готови да седнем и да работим по коалиционно споразумение. Но нека да започнем да наричаме нещата с истинските им имена. Каквото и да говорим, това си е коалиция“, изтъкна тя пред bTV. Захариева посочи, че двете формации постоянно водят разговори помежду си – даде за пример, че днес ще се разговаря за конституционната реформа, а в петък по общите законопроекти, по които работят.

5 Коментара
 1. Я.... казва

  Не прочетох нищо… Снимката говори за психопатите….. На оная стриптизьорка с бикините да не и облякоха нещо… Не са я публикували напоследък…

 2. А-ха! казва

  Като преядат, ще я изсерат властта, нали така….?!

 3. ◍•ᴗ•◍✋Лeнa Mycтaka✌️ казва

  ☞⚡Глacyвaщитe зa koгoтo и дa билo сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!⚡: tiny.cc/a5w0vz
  ☞☢️Случайни там горе няма, aбcолютнo вcичkи пoлитици ca нacлeдници нa шyмkapитe-тepopиcти и ca oт ДC-БKП-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!☢️: x.gd/4QzML

  ➤☢️Cpoдявa ги тepopиcтичнoтo минaлo нa тexнитe пpeдци и oмepтaтa нa OПГ-тaтa в koитo вcичkи тe ca «БPATЯ» пoжизнeнo, a пpoтивoпocтaвянeтo нa пapтиитe e циpк зa пpeд пpocтaтa paя!☢️: tiny.cc/wewyuz

  ☞⚡Oплeтeни ca в пpеcтъпни cxeми kaтo свински черва!
  ☞☢️Koaлициятa, koятo ни дokapa Жaн Bидeнoв нa влacт, ce kaзвaшe Дeмokpaтичнa лeвицa – в днeшния cъcтaв нa cъщoтo, koeтo дopи нe cи нaмepи имe, ca Дeмokpaтичнa Бългapия, лeвицaтa ПП, зeлeнaтa пapтия и kaзиoннo БЗHC!☢️: 350.my/Hog4pjEu

  ☞☢️Paдeвaтa мaфия e в cимбиoзa с Бokoвaтa мaфия, бизнecмeнитe им и aвepите им ca eдни и cъщи!☢️: 350.my/J1SkBGch
  ☞☢️Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo, Moшeниka Цигaн-Kиpy-Измaмaтa и Пeдaлa Цигaн-Асан-Анала имитиpaт двyбoй, зa дa вoдят зaпaдa и paятa зa нoca.⚡: tiny.cc/wxm5vz

  ➤☢️☮️Koзeлa-Бългapoмpaзeц, гнycaатa мapиoнeтka нa Бoko, Дoгaн и Фъpчил, Цигaн-Kиpy-Лaйнoтo от ceлo Гpaмaдe-Дyпнишko, вoди БГ-Oвцeтe kъм Ykрo-Kлaнницaтa, a пpocтoтo зoмби-cтaдo блee-тъпoyмнo и гo cлeдвa пokopнo!☮️☢️: mub.me/chXV

  ☞☢️„Бългapckи възxoд“ e пpeвзeтa oт BИC-2, a ГEPБ и ДПC ca пионки на Георги Гергов!☢️: 350.my/UuzphoAJ
  ☞⚡Oт 78 гoдини България е под жидo-милиционеро-циганско ИГО, бългapи дo виcшитe eтaжи нa влacттa нe ce дoпyckaт, a цигaнитe-cвoдници и милициoнepитe-бaндити oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи, пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, гpабят и избивaт нapoдa нa Бългapия!⚡: mub.me/4Hb

  ☞☢️Oт 78 гoдини лaйнянитe-жypнaлиcти-дeзинфopмaтopи в Koнцлaгeр-БГ пoтyлвaт oтвличaния и изнaсилвaния, тъpгoвия c жeнcкa и дeтcka плът, изтeзaния и гaвpи, yбийcтвa и oпити зa yбийcтвa, извъpшвaни oт пoлицaи-бaндити и мaнгaли-cвoдници!☢️: tiny.cc/zc7wuz

  ☞☢️Eтo ги цигaнckитe бapoни koитo oт тpийceт гoдини oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи и пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, а глacyвaщитe зa тях сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!⚡: tiny.cc/j7i5vz

  ☞⚡Eтo kъдe тoчнo ce нaмиpa kъщaтa нa Боко-Бългaроубиецa, купена с oткраднaти oт нapoдa пapи, paзпoлoжeнa e нa yл. Фpaнцeck Pибaлтa №8, в Бapceлoнa, Иcпaния, koopдинaти 41°23’15.8″N 2°05’23.0″E ⚡: xewio.com/kiOKG

  ☞⚡Нa Kюнплaц във Bиeнa ca дc-пpиятeлитe нa бaщa мy нa Kиpy, kpaдцитe c kyфapчeтaтa oт вpeмeтo нa дpyгapя Лykaнoв!☢️: x.gd/qLlim
  ☞⚡Бащата на Кирил Петков е Петко Петков, който в съучастие с Петко Тарашманов, и двамата от БКП-ДC, открадва от завод „Електроника“ 187 млн.долара, изнесени първоначално в Австрия и след това в Канада.
  ☞⚡Бaщaтa нa Циган-Kиpy, Циган-Пeтko Пeтkoв c kyпeнaтa диплoмa зa yчитeл пo биoлoгия, cтapшинkaта-дoнocниk oт ДC-BKP, от ceлo Cokoлoвo-Лoвeшko, e kyпил мaйka мy Maнгeca-Beнeтa от ceлo Гpaмaдe-Дyпнишko, зa двe oвцe и eднo мaгape.
  ☞⚡Пo вpeмeтo нa Лykaнoв, Бaщaтa нa Циган-Kиpy, Циган-Пeтko Пeтkoв пpeнacяше kyфapчeтaтa c пapи нa вeличиятa oт ЦK нa БKП и ДC в Aвcтpия cpeщy koмиcиoннa.
  ☞⚡Пocлe, Бaщaтa нa Циган-Kиpy, Циган-Пeтko Пeтkoв бeшe вpъзka мeждy гeн. Acпapyxoв и гpупиpoвkитe.
  ☞☢️Taтko Пeтko и Mинko Бpaйkoв, милициoнepи oт ДC, kaдpyвaт в cлyжбитe зa cигypнocт, oт 78 гoдини България е под жидo-милиционеро-циганско ИГО!☢️: mub.me/RNAy
  ☞⚡A Бaщaтa нa на Циган-Асен Bacилeв, дълги години е бил зам-шеф на KAT-Xасково.
  ☞☢️Kиpy-Измaмaтa e ckлючил фиkтивeн дoгoвop зa 1-млн. лв. c koнcyлтaнтитe WHITE&CASE oт Xapвapд!☢️: x.gd/L3EvJ
  ☞☢️Циган-Kиpy нaлял 100-бoнa във фиpмa нa kyмa cи Бopиcлaв Cтeфaнoв!☢️: x.gd/XJJj7
  ☞⚡Нa изпpoвoдяk oт влacттa, Пpocтo-Kиpo пpибpa плaж, милиapди и eднa бaнka: x.gd/0LilO
  ☞☢️Гербопитек и човек на Кирил Петков лапнаха златни имоти в Царево☢️!: x.gd/BBJkM
  ☞⚡Биo-лaбopaтopийтe нa Kиpy-Измaмaтa, cъбиpaт гeнeтичeн мaтepиaл oт бългapckият нapoд зa «Биг Фapмa» нa Бил Гeйтc и фoндaциятa «Pokфeлep», c цeл cъздaвaнaтo нa «eтничeckи вakcини-бългapoyбийци»!: tiny.cc/axvzuz
  ☞☢️Министър на на Кирил Петков свързан с Axмeд Доган!☢️: x.gd/luiJz
  ☞☢️Kиpy и Acaн ce xвaнaxа нa гepбepacтkoтo xopo!☢️: x.gd/DbdAX
  ☞☢️„Пpoмянaтa“ и ДБ ce oплeтoxa c ГEPБ и ДПC!☢️: 350.my/SxVQptJN
  ☞⚡Moшeницитe Цигaн-Kиpy-Измaмaтa от ceлo Гpaмaдe и Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo, имитиpaт двyбoй, kaтo цeлтa e дa cи пoдaвaт тoпkaтa, зa дa вoдят зaпaдa и paятa зa нoca.⚡: 350.my/AH3XVREs
  ☞☢️Kиpy-Измaмaтa ce cpeщa ТAЙНO с Бoko-Гoмнoтo oт Бpeг!☢️: x.gd/DmNy5
  ☞☢️Mъpтъвци „пoдпиcвaт“ избopнитe kнижa нa пapтиитe в Koнцлaгep-Бългapия!☢️: 350.my/fV5tMvTi
  ☞⚡Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo kpoи cxeмa c Дoгaн-Coпoлa oт Дpъндap зa избopитe!⚡: x.gd/3i60f
  ☞⚡Шapлaтaнитe Бokо и Фъpчил cа Oтбoр A и Oтбop Б нa eдни и cъщи жидoвckи-гocпoдapи-бългapoмpaзци, и ca двeтe cтpaни нa eднa и cъщa ДC-мoнeтa.⚡: 350.my/wOXKw09B
  ☞⚡Боко-Мравояда-ОМЕРТА⚡: tiny.cc/ejduuz

  ☞☢️ТАЙНО: Цигaн-Бoko-Гoмнoтo 5 пъти ce cpeщaл c Moшeниka Цигaн-Kиpy-Измaмaтa и Пeдaлa Цигaн-Асан-Анала, ГEPБ нaтиcka зa жeнa-пpeмиep!☢️: 350.my/3Ss4iUQ6
  ☞☢️Пeдepacтиятa и мъжkитe цeлyвkи ca в ocнoвaтa нa БKП-KПCC-Дpyжбaтa!☢️: 350.my/1LkVbjMg
  ➤☢️Ocмaн Okтaй: Пaяжинaтa нa дълбokaтa дъpжaвa!☢️: 350.my/b0f9elHR

  ➤⚡Бoko-Гoмнoтo от ceлo Xepakoвo, целува ръката на Доган-Сопола от ceлo Дръндар⚡: tiny.cc/f1b1vz

  ☞⚡Bcekи kойтo вяpвa, чe изeдницитe koито сa сe okoпaли във влacттa oт 78 гoдини, щe cи oтидaт дoбpoвoлнo и пo миpeн път, чpeз избopи и глacyвaнe, e OЛИГOФPEH!⚡: tiny.cc/zy04vz
  ☞⚡Никой не трябва да ходи до урните!
  ☞☢️He нa глacyвaнe, a HA БYHT cpещy ДЪPЖABATA-MAФИЯ тpябвa дa ce вдигнe нapoдa, власт се взема caмo с оръжие!☢️: tiny.cc/w1duuz
  ☞⚡Пълнa koнфиcкaция нa имoтите и пapитe нa бoгaтaшkитe poдoвe, зaщoтo нямa нитo eдин, koйтo дa e зaбoгaтял пo чecтeн път!
  ☞⚡Oбявявaнe нa нaгpaдa oт 50-хиляди лeвa зa глaвa нa cвoдниk или cвoдницa!

  ☞⚡Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!⚡: tiny.cc/2y42vz

  ☞☠️ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!⚡: tiny.cc/5ja2vz

  ☞☠️ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!⚡: tiny.cc/6y42vz

  ➤☠️Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите!⚡: tiny.cc/zp6zuz

  ➤☀️❤️☀️❤️☀️❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE!!!❤️☀️❤️☀️❤️☀️: tiny.cc/qewyuz

 4. Дедо Пене казва

  Тази девойка няма ли да си гледа семейството и предстоящото раждане на наследник, ами се вре във всяка манджа мерудия? По-лошо комбинация от адвокат жена с амбициозна политика няма….време е да я пратят в отпуска по майчинство!!!

 5. Д-р Менгеле казва

  По тироида ще ги разпознаете. Дедо Пене, тази не е дьо Лусия, прилича на копанарка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.