Край! Властта праща военна помощ за Украйна

11 17 779

С решения №444 и №445 от 23 юни 2023 г. Министерският съвет на Република България прие нов пакет от военна и военнотехническа помощ за Украйна в изпълнение на решението на Народното събрание от 9 декември 2022 г., съобщава правителството.

Оттам не казват какво конкретно се дава и се задоволяват да напишат, че „одобреният списък е съизмерим по обем с помощта от първия пакет, отпуснат от служебното правителство с решение от 22 декември 2022 г.“. От съобщението става ясно, че решенията са взети на извънредното заседание на МС в петък, което се събра за одобряване на кандидатури за еврокомисар. Не става ясно защо новината се обявява 3 дни по-късно.

Реклама

С предоставянето на тази помощ няма да бъдат нарушени нормативите от запаси за действие на въоръжените сили на Република България и тяхната учебно-бойна подготовка.

Само преди дни военният министър Тодор Тагарев обяви, че България трябва да окаже помощ на Украйна, за да може да продължи контраофанзивата си и да освободи окупираните си територии. Той посочи, че това ще бъде направено в рамките на съюзните решения и стриктно изпълнение на решенията на Народното събрание.

„Сигурност ще имаме тогава, когато и последният окупатор напусне границите на Украйна, а агресивните намерения на Кремъл не бъдат блокирани. Само по този начин нашата страна, регион и нашето бъдеще ще могат да бъдат гарантирани в достатъчна степен“, казва още новият военен министър.

11 Коментара
 1. Ivanov казва

  Румен Радев, чрез служебния си кабинет разписа всичко това, и за да може да продължи да играе ролята на добрият шериф, изчакаха да дойде редовния кабинет и лошите шерифи да му довършат поетите ангажименти. Мутри вън-мутри вътре, тука има-тука нема и ни набута във войната, докато се прави, че не я иска. Добре са го обучили в Максуел!

 2. Ггг казва

  Епа, американците първи се хвърлиха да „помагат“. То тяхната помощ… отнема хиляди невинни животи… Той тоя Румен Радев имаше ли вицета, пиари, съветници, или си е уродлив по природа.?( Колко погубени напразно пилоти!)

 3. ЧИЧАКА НА ТАГАРЕВ казва

  ДА ГО НАВРЕМ НА ОНОВА ПРАСЕ ТАГАРЕВ НА МАЙКА МУ В РУНТАВИЯ ГЪЗ ,МРИ УРОДЕ

 4. Петър Волгин казва

  Голям капут си байно! Руската кочина трябва да бъде смачкана, за да не може повече да тероризира света. Само пълно разоръжаване и денацификация на фашистка Русия ще донесе мир на света. После изплащане на репарации за Украйна.

 5. Со керез казва

  Пешка, дали една шафрантия се гъзи на рашките или сашките, пак си е шафрантия.

 6. J.English MI5 казва

  Военно транспортен самолет БЕЗобозначителни знаци на регистриран в Молдова /АЕРОТРАНС/ собственост на украйнски -молдовски хазари от МОСАД НОН -СТОП лети и излита от летище САРАФОВО ПВЕЧЕ ОТ 5 ГОД от Бургас ПЪЛЕН до горе с ОРЪЖИЯ за Украйна /преди летище до Джедда С,Арабия пълен с казанлъшки оръжия за ИДИЛ/

  Бившия ВОЕНЕН и финансов министър на ИЗРАЕЛ Авигдор Либерман/с истинско татаро хазарско име Евет Лвович/ е родом от КИШНЕУ -Молдова
  МОЛДОВКА от Кишнеу и ястребката от ДП САЩ Виктория Нюман
  УКРАИНЦИ са шефовете на МОСАД ген.ЕМИР ДОГАН/родом от Кхерсон Украйна/ и ген.ДАНИ ЙАТОМ/от гр.Черневци Западна Украйна/

 7. Д-р Менгеле казва

  MI5, от 2014 се влачи оръжие за Украйната, не е само от 5-6г. Цяла нощ, години, ми вият самолетите над главата и в бъркотията изсипват по някоя кутия със заразени кърлежи и комари. Три пъти хващах Лайм, добре, че му знам цаката.
  За Молдова вече ви светнах – там циганите са били роби – още с влизането си. са били заробени. За да отърват робството, много от тях приемат юдаизма или исляма (гагаузите). Молдова е била васално княжество на Османската империя, мюсюлмани и юдеи не можели да бъдат роби.

  Биволицата с нарушения метаболизъм се казва Виктория НЮЛЪНД (Нова земя), по мъж Каганович. Простакелата си мисли, че в Източна Европа всички сме прости и не знаем какви са ѝ амбициите. Сопри се мъ лельо, не ставаш за каганка!

 8. Д-р Менгеле казва

  “ Само пълно разоръжаване и денацификация на фашистка Русия ще донесе мир на света. После изплащане на репарации за Украйна.“

  Пешко, колкото и да ги мразя рашките за мангалите, които ни натресоха за елит и за криминалния преход към НЕОКОМУНИСТИЧЕСКИ ФЕОДАЛИЗЪМ, не мога да не се просълзя от смях как Пригожин прибра 6 млрд от ЦРУ за театрото!
  Също като случая със Скрипалите…
  Не са хубави тези работи, не е християнско.

 9. J.English MI6 казва

  Виктория НЪДАЛМАН
  На иврит НЪДАЛ-Възможен,МАН-на иврин Шанс за….
  Майка и баща са украински юдеохазари преселили се в Кишнеу Молдова от там мигрират за САЩ
  ТА също е родена в Кишнеу но в Еикипедшя нарочно дезинформативно е песано че е родена в САЩ
  Мъжа и КАГАН-е украински евреи хазар хасид.Каган -водач на езичнци хазари-тюрки ,кримски татари приели ЮДАизма 8-9век

 10. Janusz Lewandowski казва

  От 2015 януари до юни 2015 кораба „Yasar Abi“ собственост на Турската шипинг к-я Derin Shiping прувася нод 700 ТОНА боеприпаси(Казанлъшки и др) за Украйна портове Одеса,Октябрск
  Derin Shiping е собственост на Турски НАРКОбос Давут Кадировски ТЖП 5 на босовете на ХЕРОИН в света
  Давут е етнечески косовар -шиптър с истинско име Мехмет
  Давут му е агентурния
  псевдоним даден му oт D.E.A.
  Дaвут работи zа D.E.A и С.I.A има 3-4 стари кораба с коита движи оръжия и прахчета контролиран от ЦРУ и МИТ изпълнаавайки мръсни порэчки(черноработник) в замяна му дават да прекарва голям % от турския хероин за ЕС
  Централата му е в турския гр.ТЕКИРДАГ

  Когато ДПС Лютви Местан избята и се УКРИ в красивата сграда на Турското п-во в София.От Текирдаг Давут командирова светкавечно ЛИЧНАТА си охрана 4-ма корави главорези към Турдкото консулство във Бургас които с кола дотърчаха в София за охраняват Местан

 11. Jota Navarra казва

  „Давут е етнечески косовар -шиптър с истинско име Мехмет“
  Етнически, ама друг път. Косово е гъсто популирано от индо-испано-марокански нурита. вж. Forced Population Transfer in the Ottoman Empire

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.