Релакс за 1 млн.: Иван Гешев изгонен и от резиденцията в Боровец (СНИМКИ)

6 196 945

Предсрочно освободеният от длъжност главен прокурор Иван Гешев вече е напуснал доброволно почивната база на прокуратурата в зимния курорт Боровец, която беше превърнал в своя лична резиденция, научи „Уикенд“. Преди дни товарен камион е изнесъл от емблематичната Регентска вила личните вещи на доскорошния й обитател, в това число и сглобяема дървена къща, която Гешев купил за кучето си – 75-килограмов мъжки алабай.

Скоропостижното изнасяне на Иван Гешев от Регентската къща в Боровец е продиктувано от сигнал, внесен от Борислав Сарафов във Висшия съдебен съвет и в прокуратурата още преди месец, когато шефът на Националното следствие публично влезе в остър конфликт с главния прокурор и сензационно обяви, че се страхува да не бъде убит, тъй като познавал методите на Гешев.

Тогава Сарафов изнесе данни, че Иван Гешев противозаконно се е настанил в почивната база на прокуратурата в Боровец и я ползва като своя лична резиденция, затваряйки я за редовите обвинители.

Проверка на „Уикенд“ установи, че Гешев се е нанесъл в просторната база на прокуратурата в зимния курорт през есента на 2021 г., след като преди това е ползвал за свой дом пак в разрез с нормативните правила държавната вила №5 в резиденция „Бояна“, плащайки символичен наем.

„Месечните разходи за поддръжката на планинската почивна база, превърната от Иван Гешев в негово лично имение, надхвърлят 30 000 лева. Плащат се заплати на седем човека, които на практика са работили през последните 2 години като лични служители на главния прокурор. Преди Гешев да се настани в имота на прокуратурата, там беше извършен и „освежителен ремонт“ за стотици хиляди левове“, разкрива пред „Уикенд“ източник от държавното обвинение.

По груби сметки престоя на Гешев в резиденцията на Боровец е струвал на прокуратурата общо около 1 млн. лв. Възможно е Гешев да бъде съден за неправомерното си пребиваване в Регентската къща.

Реклама

Със съдебно дело е заплашен и Боян Новански, който отговаря за имотите на съдебната власт. Твърди се, че Новански е предоставил не само резиденцията на Боровец за частно ползване на Иван Гешев, но и друга планинска почивна база на държавното обвинение – тази на Витоша, която била използвана само от доскорошния главен прокурор и приближената му говорителка Сийка Милева. В сряда Милева също бе отстранена от Борислав Сарафов като говорител на Главна прокуратура и ще завърши кариерата си във ВКП.

Регентската къща на Боровец е построена през 1941 г. и в нея са живели премиерът Богдан Филов и военният министър Никола Михов, който става регент с княз Кирил през 1943 г. През 1961 г. сградата е ползвана за декор за снимките на филма „Тютюн“ с участието на Невена Коканова.

През 2017 г. просторната резиденция беше прехвърлена от държавата на прокуратурата и тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров я превърна в почивна база на обвинението. Решението Регентската къща да се стопанисва от Гешев е взето от Висшия съдебен съвет на 21 октомври 2021 г. с 12 гласа „за“ и само един „против“ след постъпило предложение от Боян Новански.

Същевременно „Уикенд“ научи, че назначеният за временно изпълняващ длъжността главен прокурор Борислав Сарафов ще отнеме двете бронирани лимузини на обща стойност 2,4 млн. лв, които ползва Иван Гешев.

Блиндираните аудита на Гешев се водят формално собственост на НСО. Съобразно със закона, на Иван Гешев му се полага държавна охрана дори след като е напуснал поста си на обвинител №1 в държавата. Самият Гешев твърди, че именно бронираното ауди е спасило живота му при избухналата бомба на пътя Самоков – София, макар мнозина специалисти да изказаха мнение, че взрива е бил заложен за сплашване, а не за да убие главния прокурор.

„Гешев ще продължи да бъде със статут на охранявано лице, но няма да ползва бронирани лимузини. Ще му бъде предоставен джип „Фолксваген Туарег“, а охраната му ще бъде редуцирана чувствително“, коментира пред „Уикенд“ запознат с намеренията на Борислав Боби Сарафов.

6 Коментара
 1. еха казва

  Еееее, на Гешев се надявах да поведе борбата срещу мафията, ама не му се получи …

 2. Иха казва

  Смърдят…. Смърдят до безобразие нагли те избраници..

 3. Фариарт казва

  Може и да смърдят но не и на народ с притъпено обоняние

 4. Запознат казва

  По времето на феодализъм във Францата,когато благородник изпадне в немилост, Краля го затваря в тъмница и от време на време го изпраща на садистите да го измъчват за кеф.А когато вече съвсем им омръзне да се гаврил с него го изпращат на палача, да бъде скъсен от към главата на Гилотината.И по време а екзекуцията, екзекутирани тълпи“вият“от кеф, че ще станат свидетели на отмъщението на Краля. От тогава, че до днес не се е променило, кой знае колко много положението на изпадналите в немилост на властта.Само дето Гилотината още няма, но никога не е късно да се появи и тя на сцената.Иначе тълпата е готова да изпадне в екстаз при екзекуцията. Само трябва да се определи датата, мястото и часът на изпълнението. Но нека не забравямя, че и кралски глави са сечени от гилотината.

 5. Надя Драганчева от Тутракан 7600 казва

  Надя Николова Драганчева се казвам(Шаврантията) и живея в гр.Тутракан7600 на ул.Панайот Хитов 5 до старият пазар.Аз съм на 72 години,но съм много красива,умна,еблива и много обичам секса,особено груповият.Без кондом!!! Аз си търся двама секс партньори за див групов секс с мен.Плащам щедро в евро.По 100 евро на човек за ден.Имам ракия и домати домашно производство.Много обичам полицаи,но да са до 57 годишни,с големи патлаци,красиви и плешиви и да са с чин минимум главен инспектор,за да отговарят на моето много високо интелектуално ниво и аналитичният ми свръх ум.Много обичам аналният секс.Бръсна си катеричката.Много ме сърби путката.Аз съм перверзна и извратена.Аз съм психопатка-шизофреничка и цял град знае че аз съм такава и много луда,но на мен не ми пука,защото аз имам много,много пари.Аз даже купувам кубинките на полицаите от Тутракан.Слава на Украйна!!!!!

 6. ☠️Xpиcтoфopoc Hиkoc Aмaнaтидиc☠️ казва

  ☞☢️ДC-Зaдkyлиcиeтo ни xвъpля oтнoвo пpax в oчитe c пopeднaтa Бoянa-Пиkчъpc пpoдykция «Ивaн Гeшeв-Гepoй», нo и дeцaтa знaят, чe дa ce вkapa Боко-Барселонски в зaтвopa пo зakoнeн нaчин e миcия нeвъзмoжнa, зaщoтo нa вcичkи възлoви пoзиции в дъpжaвaтa и мecтнaтa влаcт Боко-Българоубиеца e пocтaвил зaвиcими oт нeгo миниcтpи–пpecтъпници, чинoвници-пpecтъпници, пoлицaй-пpecтъпници, пpokypopи-пpecтъпници и cъдии-пpecтъпници, нa Гeшeфтa мy e пpeдeлнo яcнo тoвa, нo тoвa e poлятa koятo тpябвa дa изигpae зa пpeд oбщecтвoтo пo зaпoвeд нa зaдkyлиcиетo, зa дa бъдe ИЗПPAН Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo!☢️: tiny.cc/sd33vz

  ☞⚡Бoko и Пъпeшa 12 гoдини cъбиpaxa KOМПPOМAТИ c цeцoмoбилитe и ceгa дъpжaт ВCИЧKИ чpeз koмпpoмaтите и гeшeфтypaтa!⚡: tiny.cc/7hc1vz
  ☞⚡Дoлy мaфиятa⚡!: tiny.cc/abx1vz
  ☞⚡Дoлy Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo⚡: tiny.cc/9gk2vz

  ☞✋ГЕШЕВ има 5 луксозни ИМОТА в центъра на СОЛУН, няколко къщи на п-ов Касандра, 1-ви ръкав Халкидики, имоти в Истанбул и кв.Бояна София, всичките са на името на ЖЕНА МУ – Стриптизьорката Детелина.
  ☞✋ГЕШЕВ е женен за бившата стрипзьорка от пийп бар в к-кс “Боровец“ Детелина, която отървал от мутрите на Юри Галев, за който пък има съмнение, че ГЕПЕВ е помогнал да си замине бързо от този свят, НАЕЛ е стрелец който да застреля ГАЛЕВ по време на „пиянска свада“, понеже ГАЛЕВ е бил сводник на Детелина.
  ☞✋За ГЕШЕВ има дело в ДАНС за НЕдекларирани 4,28 МИЛИОНА швейцарски франка в банка в МОНАКО, голяма сума за “честен“ милиционер, парите са от корупционни схеми с имоти с бизнесмена Ваклин и Мафиоза-Бос на БОКЛУКА и ТЕЦовете – КОВАЧКИ!
  ☞✋32-ма ВИСШИ съдии и пpokypopи имат СМЕТКИ за МИЛИОНИ в ЧУЖДИ БАНКИ а КПКОНПИ и БГ-ПPOKYPATYPATA си правят ПАААС и не подхващат мафията!
  ☞✋Къро е ликвидиран, за да не се превърне в потенциален свидетел и да разкрие истини и факти, които да доведат до преследване на определени личности по високите етажи на властта в България в момента.
  ☞✋Премахнат бе един изключително неудобен свидетел, който би могъл да свидетелства не само пред българските, но и пред международните правоохранителни власти.
  ☞✋Maлko пpeди дa бъдe yбит Kъpo, Гeшeфтa бeшe нa мaфиoзko-пoceщeниe в ЮAP, a нe в CAЩ, kakтo бeшe oфициaлнo oпoвecтeнo oт мeдиитe зa дeзинфopмaция нa нaceлeниeтo!
  ☞✋Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo e пopъчaл Kъpo, Фъpчил и Гeшeфтa ca opгaнизиpaли лoгиcтиkaтa, a ДЖEЛAТИTE нa Mитko Kapaтиcтa и Tpaктopa oт «Дeлтa Гapд», ca бacтиcaли Kъpo, Гepгaнa, Бoдигapдa Дeaн Гeнoв и Дeтeглeдaчkaтa!

  ☞⚡Канибалa Бoкo-Tиквaта oт Бaнkя, контролира вноса и пласмента на дрoга в цяла България!⚡: tiny.cc/3d33vz

  ☞⚡ Рaзни бoклyци кaто Mимa Aнaлa, бившa Mитьo Oчитe, cа прocтo шecтaци oт cрeднo нивo!⚡: tiny.cc/zd33vz

  ☞☠️Koпeлдaците от мoтopизиpaният пoлицeйckи-oтpяд «CИГMA», kоитo нeмoгaт дa бъдaт cпиpaни и пpoвepявaни oт ниkoгo, paзнacят нapкoтицитe и пapитe мeжду дилъpитe нa eдpo!☠️: tiny.cc/bbx1vz
  ☞⚡Cxeмaтa c kokaинa – cпeц-cлyжбитe kaтo kypиepckи cлyжби, Kъckeт-Гeшeв – пocpeщaч!⚡: tuit.cat/p6m6t

  ☞⚡БOП – Бaнда Oрганизирани Преcтъпници занимаваща се с отвличaне, изнудване и убийcтва на българи, рекет и сплашване, контрол над пазара на дрoга и прoститутки посредством изграждане на мрежа от дилъри и cводници, прокарване на канали за трaфик на нaркотици, oръжие и трупни дoнори, предимно дeца.: tiny.cc/3ugwuz

  ☞⚡Oтряд за нaкaзателни пoръчки на мaфиятa – бългaрcкaта ГEШEФTУPA!⚡: tiny.cc/sd33vz

  ➤⚡Maфиятa в Бългapия, тoвa e пoлициятa, ДAHC, БOП и HCO!⚡: tiny.cc/atgwuz

  ☞☢️Боко-Бългaроубиецa e изpoд, зaчeнaт oт изpoдcko ceмe!☢️: tiny.cc/zy04vz

  ➤⚡Bcичkи зaдyнaйckи пapтии ca пpoдykт нa KПCC-БKП и KГБ-ДC!⚡: tiny.cc/wewyuz

  ☞✋В цигaн-милициoнepckия koнцлaгep-БГ, зa eдин нeгaтивeн koмeнтap cpещy Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo, пpиcтигaт джeлaтитe oт oтдeл „MOKPИ ПOPЪЧKИ“, гaвpят ce c тeб пo живoтинckи, и пocле тe изxвъpлят пpeз тepacaтa oт ceдмият eтaж!⚡: tiny.cc/6fl2vz
  ☞✋Eдинcтвeнo и caмo НAPoДEН пyбличeн ЛИHЧ и БECИЛO, щe cпacят Бългapия и бългapcкият народ от CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo, всичко друго е ташак!⚡: tiny.cc/56t1vz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.