Само в Narod.bg: Кметът Илко Стоянов фалира Благоевград

7 75 217

Кметът на Благоевград Илко Стоянов докара общината до фалит, алармира само пред Narod.bg източник от областния център, настоял за анонимност. Само преди дни кметът е бил принуден да разпише плащане към фирма „Маргарита-П-Иван Костадинов“, която осъди Благоевград за 2,5 млн. лева покрай строежа на общински басейн в кв. „Еленово“.

За обекта, завършен през 2015 г., се наложи да бъдат разплатени допълнителни 1,4 млн. лева, които с лихвите и разходите по делото са на стойност около 2,5 млн. лева.

Наскоро кметът призна, че влязлото в сила решение на ВКС ще се отрази на бюджета, касаещ местните дейности. То ще повлияе на всички общински предприятия, в това число ОП „Благоевград ремонт строй“, БД „Спортни имоти“, ОП „Озеленяване“, ОП „Чистота“.

Според данните на Narod.bg само преди два дни заместник на Илко Стоянов обаче разкрил, че с това плащане общината реално е във фалит.

Дотук се стигна, след като благоевградската фирма, сторила басейна в „Еленово“, осъди общината с окончателно решение на Върховния касационен съд след 7-годишно дело, заведено за обществената поръчка, започната през 2014 г.

Реклама

Като защитна реакция градоначалникът се оправда, че обмисля вариант за подаване на сигнал за персонално разследване на лица, пряко свързани с казуса, довел до нанасяне на финансови последствия за Общината.

На 22 септември 2014 г. Община Благоевград обявява, че води преговори с федерацията по плувни спортове за комплекса в кв. „Еленово“. Няколко дни преди официалното съобщение – на 19 септември, е подписан договор за възлагане на обществената поръчка за изграждането на комплекса.

Поръчката е за 2,9 млн. лв. Тя е възложена на фирмата „Маргарита-П-Иван Костадинов“ ЕТ. На 2 октомври 2014 е направена първа копка на басейна с олимпийски размери. Новопостроеният басейн е трети по рода си в цялата страна.

В него е инсталирана компютърна система, която регулира температурата на водата и я поддържа около 27 градуса. Освен това има специална система за почистване на съоръжението и резервоар с вместимост 1000 куб. метра.

Илко Стоянов е класическа политическа пеперудка – през годините е бил областен координатор на партия „Глас народен“ на Светльо Витков, преминал е през ръководни длъжности в други три партии – СДС, ПП “ВОТ Консерватори” и ромската ДРОМ. Освен всичко друго настоящият благоевградски кмет беше и зам.-кмет на Петрич в продължение на 5 години от ГЕРБ.

7 Коментара
 1. Жаки казва

  Това е очаквано.Само този,който не познава измамник и политическия хамелеони Илко може да мисли друго.
  Просто един измамник,но ще дойде и за него виновен.

 2. Стоян казва

  Стига с тази анонимност, исправяш се и исказваш нещата с доказателства, а това ако е така не кмета е виновен а гражданите на Благоевград са виновните с техният избор и тяхното пасуване в играта за Благоевград!

 3. Стоян казва

  Сори за грешката

 4. Д-р Менгеле казва

  Стоянчо, те и Поповския кмет Веселинов гражданите се опитаха да го съдят за опоскване на 110 млн., НО съдии, адвокати и полиция си дадоха отвод и случая приключи. В този резерват за макаци замогнал се маймуняк не можеш да го пипнеш! Който не е свикнал, да свиква.

 5. Д-р Менгеле казва

  Бай дъ уей, наскоро другаря Радев, нъл е зидаро-мазач и кофражист от КЕЧ-а на чичо Герги, свинаря, кът Поповския интелектуал Веселинов, откри шадраванче пред общината Тази творба, толкоз грозна и безумна, сигурно е лапнала доста кинти.

 6. ☠️Kaтя Гъpkинятa☠️ казва

  ☞✋Kpaдцитe, пpeстъпницитe и yбийцитe Гоце фон Клозет, Циган-Бoko-Гoмнoтo, Циган-Kocтя Koпeйkин, Дoмyз-Kapakaчaн, Цигaнинa-Ивaн Kocтoв, Pyмeн Гaйтaнckи-Bълkа, бpaтя Дoмycчиeви и Доган-Сопола от Дръндар, трябва да бъдaт НАБУЧЕНИ НA-KOЛOBE!☢️: tiny.cc/toozuz

  ☞☢️Бългapия cе yпpaвлявa зaдkyлиcнo oт цигaни-мacoни-бългapoмpaзци!☢️: tiny.cc/k8a4vz
  ☞☢️Aбcолютнo вcичkи пoлитици ca нacлeдници нa шyмkapитe-тepopиcти и ca oт ДC-БKП-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!
  ☞☢️Cpoдявa ги тepopиcтичнoтo минaлo нa тexнитe пpeдци и oмepтaтa нa OПГ-тaтa в koитo вcичkи тe ca «БPATЯ» пoжизнeнo, a пpoтивoпocтaвянeтo нa пapтиитe e циpк зa пpeд пpocтaтa paя!: tiny.cc/wewyuz

  ☞☢️Нa 9.IX.1944г. Финaнcирaнитe oт KPEМЪЛ Тepopиcти oт БKП Взexa Bлacттa и Пapитe c KPЪB!
  ☞☢️Caмo c KPЪBTA нa Дeцaтa и Bнyцитe cи, ЖИДO-Koмyниcтитe щe Дaдaт Bлaсттa и Пapитe!
  ☞☢️Cпaсeниeто нa БЪЛГAPИЯ e Пpoчиcтвaнe oт Koмyниcти, Mилициoнepи и MAHГAЛИ-CВOДНИЦИ нa ГEНEТИЧНO Нивo!☢️: tiny.cc/98a4vz
  ☞☢️Пpeди 33 гoдини Изпycнaxмe дa ИЗБИEM Koмyниcтитe и Mилициoнepитe, Дeцaтa им Нямa дa Изпycнeм!☢️: tiny.cc/98a4vz

  ☞⚡☮️HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT!☮️⚡: tiny.cc/w1duuz
  ☞⚡☮️Дa cвaлим цигaн-милициoнepckaтa мaфиoзo-aнтибългapcka пacминa oт влacт!☮️⚡: tiny.cc/ka1zuz

  ☞☢️⚠️Kмeт – OБECBA CE нa мeгдaнa, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!⚠️☢️: tiny.cc/pmazuz

  ☞☢️⚠️Cвoдниk – HAБИBA CE HA KOЛ, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!⚠️☢️: tiny.cc/toozuz

  ☞☢️⚠️Tpaфиkaнт нa дeтcka и жeнcka плът – HAБИBA CE HA KOЛ, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!⚠️☢️: tiny.cc/toozuz

  ☞☢️⚠️Пpokypop-Maфиoз – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!⚠️☢️: tiny.cc/98a4vz
  ☞☢️⚠️Cъдия-мpъcниk – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!⚠️☢️: tiny.cc/98a4vz
  ☞☢️⚠️Caниpaщ мoшeниk-дoмoyпpaвитeл на панелка – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!⚠️☢️: tiny.cc/98a4vz

  ☞⚡☠️Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!⚡: tiny.cc/hwczuz
  ☞⚡☠️KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!⚡: tiny.cc/b4dzuz
  ☞⚡☠️Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!⚡: tiny.cc/4y42vz

  ☞⚡Пълнa koнфиcкaция нa имoтите и пapитe нa бoгaтaшkитe poдoвe, зaщoтo нямa нитo eдин, koйтo дa e зaбoгaтял пo чecтeн път!
  ☞⚡Oбявявaнe нa нaгpaдa oт 50-хиляди лeвa зa глaвa нa cвoдниk или cвoдницa!

  ☞⚡Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!⚡: tiny.cc/2y42vz

  ☞☠️ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!⚡: tiny.cc/5ja2vz

  ☞☠️ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!⚡: tiny.cc/6y42vz

  ➤☠️Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите!⚡: tiny.cc/zp6zuz

  ➤☀️❤️☀️❤️☀️❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE❤️☀️❤️☀️❤️☀️: tiny.cc/qewyuz

 7. Бриндо казва

  По – глупава статия няма, ако г-н Илко Стоянов не беше кмет, града отдавна да е фалирал. Аман от простотии,

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.